1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Šéfka britského výrobcu luxusného tovaru Burberry odchádza do firmy Apple

anglea ahrendtsLondýn - Šéfka britského výrobcu luxusného tovaru Burberry Angela Ahrendtsová po takmer 10 rokoch firmu na budúci rok opustí a prejde do americkej spoločnosti Apple.

V technologickej firme bude pôsobiť v pozícii senior viceprezidenta pre oblasť retailového a internetového obchodu.

Ahrendtsovú, ktorú oceňujú za povýšenie Burberry na svetovo uznávanú firmu, nahradí na najvyššom poste kreatívny riaditeľ Christopher Bailey. Jej odchod z funkcie oznámili v deň, keď firma zverejnila výsledky za šesť mesiacov obchodného roka 2013/2014, ktorý sa začal v apríli. Do konca septembra vzrástli tržby najväčšieho výrobcu luxusného tovaru v Británii medziročne o 14 % na 1,03 miliardy libier (1,21 miliardy eur). Spoločnosť je známa najmä koženými výrobkami a plášťami s károvaným vzorom.

Tržby z predaja v obchodoch otvorených minimálne 12 mesiacov sa zvýšili o 13 %, k čomu dopomohol najmä dvojciferný rast v Ázijsko-tichomorskej oblasti a v divízii zahrňujúcej oblasť Európy, Blízkeho východu, Indie a Afriky. V divízii pre oblasť Amerík sa tržby zvýšili o jednocifernú hodnotu.

19.10.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...