1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Šéf severoamerickej divízie Hyundai J. Krafcik odstupuje z funkcie

Hyundai LogoWashington - Juhokórejská automobilka Hyundai oznámila, že šéf jej severoamerickej divízie John Krafcik odstupuje z funkcie. Na jeho miesto od budúceho roka nastúpi viceprezident Hyundai Motor America David Zuchowski.

Súčasná zmluva Johna Krafcika končí k 31. decembru, no spoločnosť mu ju prekvapujúco neobnovila. Ako uviedol David Zuchowski (55), viceprezident zodpovedný za oblasť odbytu, ktorý ho na tomto poste nahradí od 1. januára 2014, odchod Krafcika je prekvapením aj pre "najužšie vedenie severoamerickej divízie Hyundai".

Krafcik (52) stál v čele spomínanej divízie juhokórejskej spoločnosti od konca roka 2008, keď podiel firmy na trhu USA bol iba 3 %. V minulom roku sa zvýšil už takmer na 5 %. Pod jeho vedením dosiahla spoločnosť v USA rekordný predaj, a to najmä vďaka inovatívnym marketingovým postupom.

Na druhej strane, na čele Hyundai Motor America stál aj v čase, keď americká Agentúra na ochranu životného prostredia minulý rok oznámila, že Hyundai aj automobilka Kia zavádzali pri údajoch o spotrebe paliva. Tú oproti skutočnosti pri niektorých svojich modeloch o niekoľko percent znížili.

V dôsledku zavádzania spotrebitelia podali na firmy žalobu. Automobilky v týchto dňoch dosiahli urovnanie sporu s tým, že zaplatia spolu 395 miliónov USD (285,94 milióna eur), z toho Hyundai vyplatí zákazníkom celkovo 210 miliónov USD a Kia 185 miliónov USD.

02.01.2014  TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...