1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Šéf automobilky Opel Karl-Friedrich Stracke odstúpil z funkcie

opel logo 2Frankfurt nad Mohanom - Šéf nemeckej automobilky Opel nečakane odstúpil z funkcie, iba dva týždne potom, ako predstavil nový plán na návrat značiek Opel a Vauxhall do zisku. Zároveň opúšťa aj pozíciu prezidenta GM Europe, do ktorej bol menovaný začiatkom tohto roka.

Spoločnosť Adam Opel informovala, že výkonný riaditeľ firmy Karl-Friedrich Stracke odstupuje zo svojej funkcie, zostáva však naďalej pôsobiť v materskej spoločnosti GM. V rámci nej bude pracovať na "špeciálnych úlohách".

Vedenie európskych aktivít GM prevezme dočasne podpredseda správnej rady GM a predseda dozornej rady automobilky Opel Stephen Girsky, pričom spoločnosť bude medzitým hľadať nového šéfa. Výkonný riaditeľ GM Dan Akerson dôvody odchodu Strackeho neuviedol, povedal len, že Stracke "pracoval neúnavne a pod veľkým tlakom s cieľom stabilizovať stratovú spoločnosť".

17.07.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Šéf GM Europe Nick Reilly končí, nahradí ho šéf Opela K. F. Stracke

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...