1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Novým šéfom americkej energofirmy Chesapeake Energy sa stane R. D. Lawler

chesapeake-energy logoOklahoma - Novým výkonným riaditeľom americkej plynárenskej spoločnosti Chesapeake Energy sa stane jeden z vrcholových manažérov konkurenčnej ropnej a plynárenskej firmy Anadarko Robert Douglas Lawler.

Vymenovanie Lawlera (46) prichádza po náročnom roku pre Chesapeake Energy. Druhý najväčší producent plynu v USA po spoločnosti Exxon Mobil sa rozhodol pre výmenu šéfa Aubreyho McClendona po škandále spojenom s jeho spornými súkromnými investíciami do ropných a plynových vrtov spoločnosti. Ešte minulý rok prišiel McClendon, ktorý Chesapeake Energy v roku 1989 zakladal, o pozíciu predsedu správnej rady a následne ho akcionári donútili zložiť aj funkciu výkonného riaditeľa a začiatkom tohto roka opustiť spoločnosť.

Lawler momentálne pôsobí v ropnom koncerne Anadarko na pozícii viceprezidenta pre medzinárodné prevádzky a prevádzky v oblasti podmorskej hlbinnej ťažby. Okrem prevzatia funkcie výkonného riaditeľa Chesapeake Energy sa stane aj jedným z členov správnej rady firmy. Do vedenia spoločnosti nastúpi 17. júna.

21.05.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...