1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Novým predsedom predstavenstva SSE, a.s. je Antoine Jourdain

antoine-jourdainŽilina – Novým predsedom predstavenstva Stredoslovenskej energetiky, a. s. (SSE) sa od 8. júna 2012 stal Antoine Jourdain. Nahradil Pierra Chazeraina, ktorý sa po viac ako štvorročnom pôsobení v SSE presunie na riadiacu pozíciu do centrály materskej skupiny Electricité de France (EDF) v Paríži. TASR o tom informoval hovorca SSE Marek Michlík.

Personálne zmeny v spoločnosti odsúhlasilo podľa neho 28. mája 2012 riadne valné zhromaždenie SSE na základe návrhu francúzskeho akcionára EDF, ktorý v SSE vlastní 49 % akcií. Zvyšných 51 % akcií je v rukách štátu prostredníctvom Fondu národného majetku.

Antoine Jourdain (44) je absolventom vysokej školy Ecole Polytechnique a Ecole Nationale des Pétrole et Moteurs (Francúzsky ropný inštitút). „Po štúdiu nastúpil do Gaz de France a začal pracovať v divízii podzemných zásobníkov, výskumu a ťažby a bol pracovne vyslaný do USA. Od roku 1997 pôsobil v EDF - GDF Services, kde prešiel viacerými pozíciami. V roku 2006 bol vymenovaný za zástupcu generálneho riaditeľa plynárenských spoločností EGAZ a DEGAZ v Maďarsku (dcérske spoločnosti GDF). Pred príchodom do SSE zastával pozíciu člena predstavenstva spoločnosti Eustream,“ uviedol Michlík.

SSE dodáva energiu pre takmer 712.000 zákazníkov a jej domácim trhom je stredné Slovensko, kde pôsobí viac ako 85 rokov. SSE, a. s., je členom skupiny Electricité de France.

13.06.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...