1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Jaroslav Maršán novým generálnym riaditeľom spoločnosti Centropen

Jaroslav Marsan CentropenTradičná česká spoločnosť Centropen, ktorá sa špecializuje na výrobu písacích potrieb, v týchto dňoch mení svoje vedenie.

Do čela CENTROPEN na pozíciu generálneho riaditeľa zasadol Jaroslav Maršán, ktorý doteraz zastával v spoločností funkciu technického a výrobného riaditeľa. Jaroslav Maršán sa chce na svojej pozícii zamerať najmä na posilnenie firmy na českom trhu, ale tiež bude svoju pozornosť venovať upevneniu pozície značky na zahraničnom trhu i nevyhnutným inováciám.

Jaroslav Maršán začal v Centropen pracovať už v roku 1985, kedy do odboru technológie nastúpil už po absolvovaní vysokej školy. V nasledujúcich rokoch potom vykonával funkcie technického a výrobného riaditeľa. Jeho postup na pozíciu generálneho riaditeľa tak bol logickým vyústením nielen jeho pracovných kvalít, ale aj patričných vedomostí a skúseností. Vďaka svojmu dlhodobému pôsobeniu vo firme má prehľad o mnohých segmentoch, vrátane samotnej výroby. To je vždy u človeka na riadiacej pozícii zásadné.

Centropen je tradičná česká spoločnosť, ktorá vznikla už v roku 1940 v juhočeských Dačiciach a zameriava sa na výrobu písacích potrieb. Perá spoločnosti Centropen sú po generácie obľúbené, preslávené je najmä pero TORNADO. Centropen nevyrába však len pod svojou značkou, ale vďaka vysokej kvalite sa presadzuje aj ako dodávateľ renomovaných značiek nielen v Európe.

Spoločnosť nezatvára oči ani pred spoločenskou zodpovednosťou firiem, ktorú stavia na takzvaných 3P - Profit, People, Planet (Zisk, Ľudia, Planéta). „Popri dosahovaní dlhodobo udržateľných ekonomických výsledkov je našou hlavnou snahou zlepšenie spoločenského prostredia v okolí firmy, pomoc neziskovému sektoru a ochrana životného prostredia, a to na úrovni lokálnej i globálnej. Hospodársky výsledok pre nás preto nie je jediným cieľom všetkého snaženia, ale skôr prostriedkom k naplneniu našej spoločnej vízie,“ hovorí nový generálny riaditeľ Jaroslav Maršán, ktorý bude v nastolenom trende spoločenskej zodpovednosti firmy pokračovať.

Na svojej pozícii sa tiež zameria na inovácie, ktoré považuje za nutnú súčasť každej prosperujúcej firmy. Centropen je spoločnosť, ktorá sa na inovácie zameriava dlhodobo, čo je aj dôvod, prečo sa roky drží vo svojom odbore na vrchole. Už pred rokom 2000 sa spoločnosť zaoberala inováciami nadväzujúcimi na odporúčania pediatrov. Vznikla tak myšlienka ergonomického držania písacích potrieb, ktorá sa realizuje dodnes. Jednou z posledných inovácií v oblasti pier, ktorá bola uvedená na trh, je pero TORNADO COOL. Vôbec po prvýkrát tu bol využitý mäkčený, pogumovaný úchop pre ľahšie držanie so zachovaním obľúbeného ERGO držania. Inovácie sú pre Centropen stále jedným z popredných kľúčových bodov a inak tomu nebude ani v budúcnosti. Pre udržanie tohto trendu spoločnosť Centropen spolupracuje s viacerými vysokými školami pri riešení konštrukcie a dizajnu noviniek.

O spoločnosti :

CENTROPEN a.s. je tradičná česká firma, ktorá bola založená v roku 1940 v Dačiciach. Sústredí sa predovšetkým na výrobu školských a kancelárskych písacích potrieb, ponúka tiež potlač reklamných a darčekových predmetov. V súčasnosti patrí Centropen medzi popredné spoločnosti vyrábajúce písacie potreby. Preslávené sú predovšetkým jej perá TORNADO, ďalej napríklad detské popisovače, linery, rollery, permanentné značkovače alebo kvalitné zvýrazňovače. Centropen sa aktuálne zameriava na inovácie v oblasti písacích potrieb, kde nadväzuje na odporúčania pediatrov. Aj vďaka tejto spolupráci vyvíja ergonomické a zdravotne nezávadné perá, ktoré deťom uľahčujú písanie aj osvojenie si správnych písacích návykov.

26.05.2014

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...