1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

GM vymenoval Thomasa Sedrana za dočasného šéfa automobilky Opel

Thomas-SedranBerlín - Americký koncern General Motors (GM) vymenoval za dočasného šéfa nemeckej dcéry Opel Thomasa Sedrana, ktorý bol doteraz členom jej predstavenstva a mal na starosti firemnú stratégiu.

Sedran bude Opel viesť dovtedy, kým GM nenájde nového človeka na post, ktorý sa uvoľnil po prekvapujúcej rezignácii Karla-Friedricha Stracka. Jeho odstúpenie z funkcie vyvolalo obavy, že stratovú automobilku Opel čaká ďalšia veľká reštrukturalizácia.

Nemecká firma je pod veľkým tlakom, jej odbyt totiž vytrvalo klesá. Na ilustráciu, v júni sa znížil medziročne o 12,2 %.

Problémy však majú aj ďalšie európske automobilky. Francúzska PSA Peugeot Citroën, ktorá s Opelom vytvorila alianciu, už oznámila, že plánuje tento rok znížiť počet zamestnancov vo Francúzsku až o 10 %, aby zredukovala prevádzkové náklady. Dôvodom je pokles predaja na domácom trhu a na juhu Európy, ktorý je pre firmu kľúčový.

Stracke, ktorý bol šéfom nielen nemeckej automobilky Opel, ale aj celej európskej divízie amerického koncernu, sa pred dvoma týždňami vzdal funkcie po tom, ako vedeniu GM predložil plán na zlepšenie výkonu Opela aj britskej dcéry Vauxhall.

GM už rokuje s odbormi, ktoré zastupujú zamestnancov nemeckej automobilky, o zatvorení továrne v Bochume.

20.07.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...