1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ABB na Slovensku riadi Tanja Vainio

Tanja Vainio ABBOd 1. januára 2018 bola do pozície generálnej riaditeľky pre ABB Slovensko menovaná Tanja Vainio, ktorá bude súbežne riadiť ABB v Českej i Slovenskej republike.

Fínska rodáčka vystriedala na riaditeľskej pozícii Marcela van der Hoeka, ktorý nastupuje na nové miesto v rámci ABB. Nová zjednotená rola Tanji Vainio umožní spoločnosti stavať na silných stránkách a synergiách medzi oboma krajinami. Jej zástupcom v ABB na Slovensku je od 1. februára 2018 Pavel Mík, ktorý sa stal obchodným riaditeľom ako vedúcou funkciou na Slovensku.

Tanja nastúpila do ABB v roku 1998. Zastávala niekoľko pozícií v oblastiach korporátneho výskumu, supply chain managementu i vo vedení spoločnosti, a to vo Fínsku, USA, Švajčiarsku a Maďarsku. Od roku 2016 je generálnou riaditeľkou pre ABB ČR.

Tanja Vainio je držiteľkou titulu MSc v odbore Engineering a titulu MBA z Massachusettského inštitútu technológií v USA. Stala sa finalistkou posledného ročníka prestížnej ankety TOP Ženy Česka 2017 v kategórii Manažérka.

26.02.2018

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...