1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Vietnamské Bamboo Airways kúpia od Airbusu 50 lietadiel

Airbus a320Hanoj - Vietnamské aerolínie Bamboo Airways kúpia od európskeho výrobcu Airbus 50 úzkotrupých lietadiel A321Neo. Uviedlo to vedenie spoločnosti. Firma chce lietadlá využiť na medzinárodných trasách.

Prvé z lietadiel by spoločnosť mala dostať v roku 2022, uviedol šéf Bamboo Airways Trinh Van Quyet pre agentúru Reuters. Hodnotu objednávky však nezverejnil. "Ako dodávateľa úzkotrupých lietadiel sme si vybrali Airbus," povedal. Dodal však, že Boeing je zasa dodávateľom širokotrupých lietadiel.

Bamboo Airways, ktorá začala s letmi v januári, plánuje prvé medzinárodné lety koncom apríla. Jeho lietadlá by v prvom období mali lietať do Japonska, Singapuru a do Južnej Kórey.

Je to druhá objednávka Bamboo Airways v krátkom čase. Koncom februára Boeing oznámil, že Bamboo Airways od neho kúpi 10 lietadiel 787-9 Dreamliner v hodnote takmer 3 miliardy USD (2,67 miliardy eur).

Vietnamské aerolínie v poslednom období zvyšujú objednávky lietadiel, keďže vzhľadom na rast ekonomík v regióne juhovýchodnej Ázie a zvyšujúce sa príjmy obyvateľstva rastie aj dopyt po leteckej doprave. Vietnamské aerolínie očakávajú ďalší rast aj vďaka tomu, že Washington v polovici februára oznámil, že letecké spoločnosti z Vietnamu spĺňajú medzinárodné bezpečnostné štandardy, a povolil im priame lety do USA.

05.04.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...