1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Saab získala kontrakt na modernizáciu systému Gripen

SAAB aeroplane logoBratislava - Spoločnosť Saab dostala od švédskeho Úradu pre vyzbrojovanie (FMV) zákazku na modernizáciu systému Gripen C/D. Kontrakt má hodnotu asi 224 miliónov švédskych korún (SEK), teda 21,78 milióna eur.

Informovala o tom Terezie Petzová z Cook Communications Praha. Dodávky sa podľa nej uskutočnia v rokoch 2018 až 2020.

Uviedla, že zákazka sa týka najmä vylepšenia a úprav existujúcich schopností v rámci tzv. modernizácie MS20, ktorá bola zavedená v celej flotile gripenov švédskych vzdušných síl v roku 2016. Zadané modernizácie sa týkajú zásadných schopností a vlastností, napríklad zameriavania cieľov, vlastnej ochrany, spojenia a interakcie človek – stroj a tiež radu kľúčových podporných a výcvikových systémov. Práce sa vykonajú v závodoch spoločnosti Saab v mestách Göteborg, Järfälla, Linköping a Arboga.

"Je to významný kontrakt, ktorý zaistí udržanie a ďalší rozvoj schopností lietadiel Gripen C/D. Bude sa týkať rozsiahlych častí tohto systému," vyhlásil Jonas Hjelm, vedúci aeronautickej divízie spoločnosti Saab.

Spoločnosť Saab dodáva na svetový trh produkty, služby a riešenia od obranných technológií až po riešenia civilnej bezpečnosti.

18.06.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...