1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Rheinmetall dodá komplexný sortiment munície v hodnote niekoľkých stoviek miliónov eur

Rheinmetall logoSpoľahlivé zásobovanie modernou muníciou je základom národnej a aliančnej obrany. Maďarské ministerstvo obrany uzavrelo zmluvu so spoločnosťou Rheinmetall na dodávku rozsiahleho balíka munície v hodnote niekoľkých stoviek miliónov eur.

Zákazka zahŕňa muníciu pre bojové vozidlá pechoty, hlavné bojové tanky, delostrelectvo a diverzné systémy. Zmluva sa začne plniť v roku 2023 a dodávky majú byť dokončené do roku 2031. Väčšina munície sa bude vyrábať v Maďarsku.

Balík obsahuje tri varianty munície 30 mm x 173, 120 mm tankovú muníciu a 155 mm delostrelecké granáty vrátane hnacích náplní a rozbušiek. K dispozícii na objednávku sú aj náboje kalibru 40 mm a 76 mm s nástražným zariadením pre dymové systémy Rosy a Maske a munícia kalibru 12,7 mm a 7,62 mm.

Nákup tohto širokého sortimentu munície predstavuje ďalší dôležitý krok Maďarska – členského štátu NATO a EÚ – v modernizácii jeho ozbrojených síl. Nová munícia posilní interoperabilitu s ozbrojenými silami partnerských krajín.

„Sme nesmierne radi, že nám Maďarsko prejavilo dôveru pri ďalšom kroku v modernizácii svojej armády,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Rheinmetall Armin Papperger. „Teší nás, že môžeme spolupracovať s našimi maďarskými partnermi na rozvoji ich kľúčových vojenských schopností.“

Touto objednávkou sa spoločnosť Rheinmetall stala jedným z hlavných dodávateľov munície pre maďarskú armádu. Nemecká technologická skupina bude dodávať muníciu pre tri hlavné maďarské pozemné bojové systémy: hlavný bojový tank Leopard 2A7+, samohybnú húfnicu PzH 2000 a nové obrnené vozidlo pechoty Lynx. Maďarsko začalo v roku 2020 rozsiahly proces modernizácie svojej armády a objednalo si 218 bojových vozidiel pechoty Lynx od spoločnosti Rheinmetall. Tieto najmodernejšie pásové vozidlá nahradia starnúci vozový park obrnencov zo sovietskej éry.

Rheinmetall považuje Maďarsko za jeden zo svojich domácich trhov a bude sa spoliehať na jeho priemyselné kapacity. Skupina v súčasnosti buduje jeden z najmodernejších európskych závodov na výrobu vojenských vozidiel v meste Zalaegerszeg na západe Maďarska. Prvý maďarský Lynx by mal zísť z montážnej linky v roku 2023. Nová objednávka zdôrazňuje úlohu Rheinmetallu ako jedného z popredných európskych výrobcov munície pre NATO a ostatné kontinentálne ozbrojené sily. Portfólio skupiny siaha od pechotnej munície a munície stredného kalibru až po tankové náboje alebo mínometné a delostrelecké granáty vrátane hnacích náplní a nábojov pre klamné ciele.

04.04.2022

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...