1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Boeing získal vo Farnborough objednávku na 14 nákladných lietadiel

boeing logo2Londýn - Americkému koncernu Boeing sa hneď v prvý deň leteckého veľtrhu v britskom Farnborough podarilo získať objednávku na 14 nákladných lietadiel v hodnote 4,7 miliardy USD (4,04 miliardy eur).

To mu dáva náskok pred európskym súperom Airbus.

Lietadlá Boeing 777 si objednala logistická spoločnosť DHL, ktorá zároveň získalo právo na nákup ďalších siedmich strojov.

Očakáva sa, že nielen Boeing, ale aj Airbus zverejnenia niekoľko oznámení o nových kontraktoch už v prvý deň veľtrhu, ktorý sa koná v dňoch 16. - 22. júla.

Najnovší kontrakt Boeingu nasleduje po dohode s americkou zásielkovou firmu FedEx, ktorá si v júni objednala 24 stredne veľkých a veľkých nákladných lietadiel.

Napriek tomu, že sa napätie v globálnom obchode zvyšuje, zásielkové spoločnosti sa spoliehajú na elektronický obchod, ktorý stále rastie, keďže čoraz viac ľudí kupuje produkty on-line a očakávajú rýchle doručenie.

Podľa odhadu Medzinárodného združenia leteckých dopravcov (IATA) sa dopyt po nákladnej leteckej doprave tento rok zvýši o 4 %.

Minulý rok bol pre toto odvetvie dopravy najlepší od roku 2010. Medziročné tempo rast prepravy sa zdvojnásobilo na 9 %.

DHL zase vďaka najnovšej objednávke Boeingov 777 zdvojnásobí ich flotilu. Predpokladá, že k doručeniu prvých štyroch lietadiel dôjde už v roku 2019, uviedla DHL vo svojom vyhlásení.

Farnborough Airshow je najväčšou udalosťou v leteckom priemysle v tomto roku. Strieda sa s parížskym veľtrhom a každý rok sa podieľajú viac ako 25 % na celkových objednávkach lietadiel.

23.07.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...