1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Boeing dodal zákazníkom v júni vyše 50 lietadiel, prvýkrát za viac než tri roky

boeing logo2Chicago - Americký výrobca lietadiel Boeing dodal zákazníkom minulý mesiac vyše 50 lietadiel. Túto hranicu tak firma prekonala prvýkrát za viac než tri roky. Júnové výsledky prispeli k tomu, že za celý 1. polrok vzrástli dodávky strojov od Boeingu o takmer 40 %.

TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters. Boeing v utorok oznámil, že v júni dodal zákazníkom celkovo 51 lietadiel. Hranicu 50 dodaných strojov tak Boeing prekonal prvýkrát od marca 2019. Súčasťou dodávky bolo 43 strojov 737 MAX, ktoré sa postupne dostávajú z dvojročnej krízy spôsobenej dvomi krátko po sebe nasledujúcimi haváriami.

Júnové dodávky Boeingu zahrnovali aj šesť širokotrupých nákladných lietadiel, na druhej strane žiadne stroje 787 Dreamliner. Americká spoločnosť tak zákazníkom nedodala ani jedno lietadlo 787 Dreamliner 12. mesiac po sebe. Dodávky za mesiac jún prispeli k priaznivým výsledkom za celý 1. polrok. Za toto obdobie dodal Boeing zákazníkom 216 lietadiel, čo je o 38 % viac než za rovnaké obdobie minulého roka. Na porovnanie, konkurenčný európsky výrobca lietadiel Airbus oznámil minulý týždeň za 1. polrok 297 dodávok. To je rovnaký počet ako za 1. polrok predchádzajúceho roka.

21.07.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...