1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Airbus zvýši produkciu lietadiel v Číne

Airbus A380 tailPeking - Európsky letecký a zbrojársky koncern Airbus plánuje zvýšiť produkciu lietadiel v Číne. Príslušná dohoda bola v utorok podpísaná v Pekingu v rámci návštevy francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Airbus bude namiesto 4 lietadiel modelového radu A320 mesačne vyrábať vo svojom závode v meste Tchien-ťin 6 strojov, uviedol v rozhovore pre agentúru Bloomberg šéf divízie dopravných lietadiel Fabrice Brégier. Produkcia sa bude zvyšovať postupne, do začiatku roka 2019 vzrastie na 5 strojov mesačne a na 6 lietadiel mesačne by mala stúpnuť do začiatku roka 2020.

Lietadlá modelového radu A320 sú predajným hitom Airbusu. Koncern chce dôvodu vysokého dopytu v globálnom meradle do polovice roka 2019 zvýšiť ich produkciu na 60 kusov mesačne. Airbus vyrába lietadlá A320 v závodoch v Toulouse, Hamburgu, Tchien-ťine a v Mobile v USA.

V utorok podpísaná dohoda však neobsahovala žiadny kontrakt na predaj lietadiel Číne, ako sa očakávalo. Zdroje z odvetvia tvrdili, že Airbus rokuje o predaji približne 100 strojov. Agentúra Bloomberg a britský denník Financial Times tiež priniesli správy, že Čína sa bude podieľať aj na produkcii najväčšieho dopravného lietadla na svete A380, za čo si mal Peking objednať väčší počet strojov z tohto modelu. A380 sa v posledných rokoch predáva slabo a niektoré média dokonca tvrdili, že Airbus uvažuje o postupnom zastavení jeho výroby.

10.01.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...