1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisky čínskych priemyselných podnikov vzrástli v 1. kvartáli takmer o desatinu

chinese yuan moneyPeking - Zisky čínskych priemyselných podnikov zaznamenali za 1. štvrťrok tohto roka rast takmer o desatinu, napriek problémom, ktoré firmám na začiatku roka spôsobilo opätovné zvýšenie počtu infikovaných novým koronavírusom a prísne obmedzenia zo strany vlády.

Poukázali na to v stredu zverejnené údaje čínskeho štatistického úradu. TASR o tom informuje na základe údajov agentúry Sinchua a portálu RTTNews.

Zisky čínskych priemyselných firiem dosiahli za prvé tri mesiace tohto roka 1,96 bilióna jüanov (280,65 miliardy eur). Oproti 1. kvartálu minulého roka to predstavuje rast o 8,5 %. Firmám sa darilo najmä v marci, za ktorý sa zisky podnikov zvýšili o 10,6 %. Za prvé dva mesiace roka rast firemných ziskov predstavoval 5 %. V porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom sa však zisky čínskych podnikov znížili, a to o 3,8 %.

Z vyše 40 odvetví vzrástli zisky firiem vo viac než polovici z nich. Údaje štatistického úradu zahrnujú zisky firiem s ročným príjmom viac než 20 miliónov jüanov z kľúčových operácií.

Tržby týchto podnikov dosiahli za prvé tri mesiace roka 31,27 bilióna jüanov. V medziročnom porovnaní to predstavuje rast o 12,7 %.

10.05.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...