1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V nemeckom priemysle sa začínajú objavovať prvé opatrné náznaky nádeje

german flag1Berlín - V nemeckom priemysle sa začínajú objavovať prvé opatrné náznaky nádeje po slabých výsledkoch v roku 2019. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu nemeckej priemyselnej a obchodnej komory (DIHK), ktorý zverejnila v stredu.

Tento skromný optimizmus má však ešte veľmi ďaleko k tomu, aby bolo možné predpovedať obnovenie rastu nemeckého priemyslu, upozornil generálny riaditeľ DIHK Martin Wansleben.

Podľa prieskumu však priemyselný sektor, ktorému dominujú automobilové firmy, tvrdo zasiahnuté škandálom s emisiami a prechodom na elektrické vozidlá, očakáva tento rok nárast vývozu, prvýkrát od roku 2018.

Prieskum tiež ukázal, že spoločnosti prejavujú zvýšenú ochotu investovať, hoci iba pomaly a na nízkej úrovni.

Medzi výzvy, ktorým nemecký priemysel čelí, zaradili firmy elektronickú mobilitu, digitalizáciu, prechod k obnoviteľným zdrojom energie a nedostatok kvalifikovaných pracovníkov.

Oficiálne štatistiky minulého týždňa ukázali, že nemecká ekonomika vo 4. štvrťroku 2019 stagnovala. A za celý minulý rok vzrástol hrubý domáci produkt medziročne len o 0,6 %, čo bol jeho najpomalší rast za šesť rokov.

28.02.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...