1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Tempo rastu produkcie poľského priemyslu sa v júni spomalilo na 2 %

polish_flagVaršava - Tempo rastu priemyselnej výroby v  Poľsku sa v júni spomalilo viac, ako analytici očakávali a kleslo na najnižšiu úroveň za 20 mesiacov.

Potvrdila sa tak prognóza centrálnej banky, že najväčšia postkomunistická ekonomika v rámci Európskej únie v druhej polovici roka 2011 stratí "paru".

Podľa najnovších údajov sa objem výroby v Poľsku v júni zvýšil medziročne len o 2 %. Na porovnanie, v máji stúpla produkcia priemyselných závodov v krajine o 7,7 %. Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg očakávali, že júnová výroba sa zvýši medziročne o 5,7 %.

V medzimesačnom porovnaní stúpla produkcia poľského priemyslu v júni o 1,1 %.

Centrálna banka minulý týždeň znížila odhad expanzie poľskej ekonomiky v tomto roku na 3,2 % z pôvodne prognózovaných 3,6 %. Dôvodom sú signály o rozširovaní dlhovej krízy v eurozóne, čo môže mať negatívny vplyv na výkon hospodárstva tohto bloku, ktorý je hlavným obchodným partnerom východoeurópskych ekonomík.

20.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...