1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Talianska priemyselná produkcia klesla v máji viac, než sa očakávalo

italy_flag_smallRím - Talianska priemyselná produkcia klesla v máji viac, než sa očakávalo. Jej zníženie prichádza po prudkom raste v apríli.

Hlavnou príčinou je podľa talianskeho štatistického úradu ISTAT spomalenie aktivity spracovateľského priemyslu.

Priemyselná produkcia v máji klesla o 0,6 % po smerom nahor revidovanom raste o 1,1 % v apríli, informoval ISTAT. Analytici, oslovení agentúrou Reuters, v priemere počítali so znížením len o 0,1 %.

V porovnaní s vlaňajším májom sa priemyselná produkcia zvýšila o 1,8 %. Medziročné tempo rastu sa teda výrazne spomalilo z aprílových 3,8 %.

Medzimesačný pokles nebol žiadnym prekvapením po prudkom raste v apríli. Napriek tomu je v ostrom kontraste k vysokému rastu nemeckej priemyselnej produkcie, ktorá v máji vyskočila dvojnásobne v porovnaní s očakávaniami analytikov. Spolkové ministerstvo hospodárstva vo štvrtok (7.7.) informovalo, že priemyselná produkcia medzimesačne vzrástla o 1,2 % po 0,8-% poklese v apríli. Analytici oslovení agentúrou Reuters očakávali zvýšenie len o 0,6 %.

08.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...