1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Skupina VÚB s čistým ziskom 43 miliónov eur

vub-kreditka_vBratislava - Skupina VÚB, člen medzinárodnej finančnej skupiny Intesa Sanpaolo, dosiahla za prvé tri mesiace roka 2011 čistý zisk takmer 43 miliónov eur.

Úverové portfólio skupiny prekročilo úroveň 6,5 miliardy eur, čo je oproti vlaňajšku o 11,1 % viac.

Prevádzkové výnosy skupiny dosiahli počas 1. kvartálu 127,3 milióna eur, čo predstavuje 9,1-% nárast. Ten bol pozitívne podporený predovšetkým 10-% rastom úrokových výnosov, ktoré ťahalo najmä rastúce portfólio klientskych úverov a vkladov, ako aj 4,6-% rastom čistých výnosov z poplatkov.

Prevádzkové náklady skupiny vzrástli medziročne v nominálnom vyjadrení o 4,6 %. Nakoľko prevádzkové výnosy rástli vyšším tempom, pomer nákladov a výnosov ďalej klesal až pod úroveň 45 %, čo je oproti vlaňajšku takmer o 2 percentuálne body menej. Efektívnosť nákladov sa podpísala aj pod vyše 13-% nárast prevádzkového zisku skupiny, ktorý presiahol úroveň 70 miliónov eur. Zisk pred zdanením dosiahol 53,9 milióna eur, čo predstavuje významný 28,3-% medziročný rast. Došlo k nemu v dôsledku zníženia rizikových nákladov o 18,2 %. To výrazne prispelo aj k zvýšeniu čistého zisku o 26,5 % na úroveň 42,9 milióna eur.

Objem úverového portfólia skupiny VÚB vzrástol medziročne o 11,1 % a prekročil úroveň 6,5 miliardy eur najmä vďaka 14,8-% rastu objemu hypotekárnych úverov aj rastu ostatných retailových úverov. Objem vkladov dosiahol takmer 7 miliárd eur a medziročne stúpol o 4,0 %. Tento nárast bol spojený prevažne s vkladmi veľkých firemných klientov, ako aj s rastom objemu vkladov na bežných účtoch obyvateľstva. Čistá hodnota aktív pod správou v rámci skupiny VÚB vzrástla medziročne o 4,8 %.

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...