1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Rast objednávok na nové priemyselné výrobky z Nemecka sa v októbri zrýchlil

german flag1Wiesbaden- Rast objednávok na nové priemyselné výrobky z Nemecka sa v októbri zrýchlil viac, ako ekonómovia odhadovali. Informoval o tom v piatok spolkový štatistický úrad Destatis.

Podľa najnovších údajov sa objednávky na produkty nemeckých tovární v októbri medzimesačne zvýšili o 2,9 % po septembrovom náraste o 1,1 %. Ekonómovia pritom odhadovali, že stúpnu o 1,5 %.

Po vylúčení veľkých objednávok vzrástol dopyt po nemeckých priemyselných produktoch o 1,7 %.

Objednávky v automobilovom priemysle sa pritom zvýšili o 1 %, objednávky polotovarov o 2,3 % a kapitálových výrobkov o 3,8 %. Ale objednávky na spotrebný tovar klesli o 2,2 %.

Štatistiky ukázali tiež, že domáce objednávky sa v októbri zvýšili o 2,4 % a zahraničné o 3,2 %, z toho objednávky z eurozóny vzrástli o 0,5 % a z iných krajín o 4,8 %.

V medziročnom porovnaní stúpli objednávky na nové priemyselné výrobky z Nemecka v sledovanom období o 1,8 %, čo kontrastuje s ich poklesom o 1,1 % v septembri.

A v porovnaní s februárom, posledným mesiacom pred vypuknutím pandémie nového koronavírusu, boli októbrové objednávky o 0,8 % vyššie.

Z ďalších údajov Destatisu vyplýva, že v októbri sa zvýšili tržby nemeckých tovární medzimesačne o 4 %.

14.12.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...