1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Produkcia vo francúzskom priemysle sa v januári zotavila

france flagParíž - Priemyselná produkcia vo Francúzsku sa na začiatku tohto roka zotavila, pričom rast prekonal očakávania a dosiahol 6-mesačné maximum. Informoval o tom v stredu francúzsky štatistický úrad.

Produkcia vo francúzskom priemysle vzrástla v januári medzimesačne o 3,3 %. Bol to prvý rast po dvoch mesiacoch poklesu a zároveň najvýraznejší od júla minulého roka, keď dosiahol 3,7 %. V decembri aj novembri priemyselná produkcia vo Francúzsku klesla o 0,7 %.

Januárové zotavenie okrem toho prekonalo aj najoptimistickejšie odhady. Ekonómovia predpokladali, že rast dosiahne v priemere 0,5 %.

Vývoj v celkovom priemysle podporil do veľkej miery výrobný sektor. Zatiaľ čo v decembri produkcia v tejto oblasti medzimesačne klesla o 1,4 %, v januári vzrástla o 3,3 %.Výrazne sa zvýšila aj stavebná produkcia. Rast dosiahol 16,3 % po tom, ako v decembri klesla o 9,2 %.

V porovnaní s februárom minulého roka, čo bol posledný mesiac pred nástupom pandémie nového koronavírusu, bola priemyselná produkcia vo Francúzsku o 1,7 % slabšia. Čo sa týka výrobného sektora, produkcia klesla oproti februáru o 2,6 %.

22.03.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...