1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Produkcia slovenského priemyslu v septembri vzrástla o 7,4 %

slovakia_flagBratislava - Produkcia slovenského priemyslu v septembri medziročne vzrástla o 7,4 %. V tomto vývoji sa premietol rast produkcie v priemyselnej výrobe o 9,5 %, ale aj pokles v dodávke elektriny, plynu, pary a studeného vzduchu o 4,6 % a v ťažbe a dobývaní o 3,8 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

"Celkovú produkciu priemyslu najvýznamnejšie ovplyvnil rast vo výrobe strojov a zariadení inde neklasifikovaných o 37,5 %, výrobe textilu, odevov, kože a kožených výrobkov o 29,9 %, výrobe počítačových, elektronických a optických výrobkov o 9,9 %, výrobe dopravných prostriedkov o 4 % a vo výrobe kovov a kovových konštrukcií okrem strojov a zariadení o 5,4 %," vyčíslili štatistici.

V tomto období sa naopak znížil objem produkcie najmä vo výrobe koksu a rafinovaných ropných produktov o 4,7 % a vo výrobe chemikálií a chemických produktov o 3 %.

Po zohľadnení sezónnych vplyvov sa podľa ŠÚ SR priemyselná produkcia v septembri oproti augustu zvýšila o 3,2 %. V priemere za prvých deväť mesiacov roka vzrástol index priemyselnej produkcie (IPP) medziročne o 8,4 %, z toho v priemyselnej výrobe o 10,7 %. Produkcia v rovnakom období klesla v dodávke elektriny, plynu, pary a studeného vzduchu o 2,5 %, ako aj v ťažbe a dobývaní o 1,5 %.

10.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Priemyselná produkcia bude ďalej spomaľovať

Index priemyselnej produkcie v auguste medziročne vzrástol o 4,2 %

SR zaznamenala v rámci EÚ najväčší pokles priemyselnej produkcie

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...