1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Produkcia britského priemyslu v októbri medzimesačne vzrástla

british flagLondýn - Produkcia britského priemyslu v októbri 2020 medzimesačne vzrástla viac, ako ekonómovia odhadovali. Ukázali to údaje štatistického úradu ONS.

Podľa najnovších štatistík sa priemyselná produkcia v Británii v októbri 2020 zvýšila o 1,3 % oproti septembru, keď medzimesačne vzrástla o 0,5 %. Tento výsledok prekonal odhady ekonómov, ktorí očakávali, že októbrová produkcia stúpne len o 0,3 %.

Medzimesačný rast produkcie zaznamenali pritom všetky odvetvia priemyslu, pričom výroba stúpla o 1,7 %, produkcia elektriny a plynu o 0,3 %, výkon banského a ťažobného sektora o 0,2 % a dodávky vody o 0,6 %.

ONS ale pripomenul, že októbrová produkcia priemyslu bola stále o 4,4 % nižšia ako vo februári 2020, čo bol posledný mesiac pred zavedením opatrení na zastavenie šírenia nového koronavírusu.

A za tri mesiace do konca októbra 2020 sa priemyselná produkcia v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka znížila o 6,1 %, k čomu prispel najmä pokles výroby o 7,8 %.

Výrobný sektor pritom zaznamenal v októbri medziročný pokles produkcie už 19. mesiac po sebe - o 7,1 %, a to v dôsledku pandémie a neistoty v súvislosti s brexitom.

22.12.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...