1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Priemyselná produkcia v USA vzrástla v marci výraznejšie, než sa očakávalo

growth chart 1Washington - Priemyselná produkcia v Spojených štátoch zaznamenala minulý mesiac dvojnásobne vyššie tempo rastu, než sa očakávalo, k čomu prispela najmä výroba áut a automobilových komponentov. Informoval o tom server RTTNews, ktorý sa odvolal na údaje americkej centrálnej banky (Fed).

Ako banka uviedla, priemyselná produkcia v Spojených štátoch vzrástla v marci oproti predchádzajúcemu mesiacu o 0,9 %. To je rovnaké tempo rastu ako vo februári, za ktorý boli údaje revidované smerom nahor. Marcové údaje tak výrazne prekonali očakávania analytikov, ktorí počítali so spomalením rastu na 0,4 %, pričom vychádzali z pôvodných údajov rastu za február na úrovni 0,5 %.

Produkcia vo výrobnom sektore sa v marci zvýšila o 0,9 %. Podpísala sa pod to najmä výroba áut a autokomponentov, ktorá vyskočila o 7,8 %.

Produkcia v ťažobnom sektore sa zvýšila o 1,7 % a zrýchlila tak tempo rastu, keď v predchádzajúcom mesiaci rast dosiahol 1,3 %. Ešte k výraznejšej zmene došlo v prípade produkcie verejnoprospešných podnikov. Ako Fed informoval, zatiaľ čo vo februári produkcia v tejto oblasti klesla o 1 %, v marci sa o 0,4 % zvýšila.

28.04.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...