1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Priemyselná produkcia v Rakúsku sa v marci zvýšila

austrian flagViedeň - Priemyselná produkcia v Rakúsku sa v marci výrazne zvýšila. Index produkcie vo výrobnom sektore sa po očistení o počet pracovných dní medziročne zvýšil o 12,7 %. Podľa aktuálnych údajov štatistického úradu Statistik Austria sa harmonizovaná produkcia medziročne zvýšila o 10,4 %.

Najvýraznejší nárast o 21,7 % zaznamenali stavebný sektor a dlhodobý spotrebný tovar o 23,4 %. Produkcia investičného tovaru sa medziročne zvýšila o 20,9 %, polotovarov o 11,8 % a energií o 2,7 %. Mierny pokles o 1,5 % zaznamenala výroba krátkodobého spotrebného tovaru.

Po výraznom poklese na jar 2020, dočasného zotavenia produkcie vlani v lete a následnej stagnácii v mnohých sektoroch v decembri naznačuje marcový vývoj indexu produkcie zotavenie. Podľa agentúry APA napríklad kategória ostatná výroba vozidiel dosiahla podstatný medziročný nárast o 18,5 %, čo sa prejavilo v kategórii dlhodobého spotrebného tovaru.

V kategórii krátkodobého spotrebného tovaru sa výroba potravín a krmív v marci medziročne zvýšila o 5,1 %, výroba nápojov o 11,9 % a kože, koženého tovaru a obuvi o 12,6 %.

Pozitívne impulzy zaznamenal Statistik Austria aj z oblasti investičného tovaru, kde najmä vo výrobe kovových produktov došlo k zvýšeniu o 4 % a výrobe motorových vozidiel a dielov o 3,8 %. V strojnej výrobe došlo k poklesu o 1,6 %.

01.06.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...