1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Priemyselná produkcia v Maďarsku pokračovala v septembri v dvojcifernom raste

hungarian flagBudapešť - Priemyselná produkcia v Maďarsku pokračovala v septembri v raste, 11. mesiac po sebe. Rast sa v porovnaní s vývojom v auguste síce spomalil, druhý mesiac v rade však dosiahol dvojcifernú úroveň. Poukázali na to zverejnené údaje maďarského štatistického úradu. Informovali o tom agentúra MTI a server tradingeconomics.

Produkcia v maďarskom priemysle vzrástla v septembri medziročne o 11,3 % po augustovom raste o 14,2 %. Údaje za august boli revidované mierne smerom nadol, keď pôvodne úrad udával augustový rast na úrovni 14,4 %, čo bolo najrýchlejšie tempo rastu od júna 2021.

Po úprave o počet pracovných dní sa priemyselná produkcia zvýšila o 11,6 %, zatiaľ čo v predchádzajúcom mesiaci rast predstavoval 9,1 %. Výrazne sa zvýšila produkcia v automobilovom priemysle a vo výrobe počítačov, elektroniky a optických zariadení. Rástla aj produkcia v oblasti potravín, nápojov a tabakových výrobkov, rast v tomto segmente bol však miernejší. Za deväť mesiacov od januára do septembra sa priemyselná výroba v Maďarsku zvýšila medziročne o 6,7 %.

18.11.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...