1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Objednávky na nové priemyselné výrobky z Nemecka v auguste klesli

german flag1Wiesbaden - Objednávky na nové priemyselné výrobky z Nemecka v auguste klesli. A viac ako ekonómovia očakávali. Najviac sa pritom znížili veľké objednávky. TASR o tom informuje na základe údajov, ktoré zverejnil spolkový štatistický úrad Destatis.

Podľa najnovších štatistík nemecké továrne zaznamenali v auguste pokles objednávok o 2,4 % oproti júlu, keď dopyt po ich produktoch medzimesačne
vzrástol o revidovaných 1,9 %. Ekonómovia predpovedali v auguste miernejší pokles objednávok o 0,7 %.

Bez započítania veľkých zákaziek došlo v auguste k nárastu objednávok o 0,8 %. Destatis uviedol tiež, že domáce objednávky klesli v auguste o 3,4 % a zahraničné o 1,7 %. Výrobcovia kapitálových produktov pritom nahlásili za august pokles objednávok o 2,4 % a dopyt po polotovaroch sa znížil o 4,2 %. Na druhej strane, objednávky spotrebného tovaru vzrástli o 5,2 %.

V medziročnom porovnaní sa objednávky na produkty nemeckých tovární v auguste 2022 znížili o 4,1 % po prudkom poklese o 11 % v júli.

Údaje Destatisu ďalej ukázali, že obrat vo výrobe v auguste medzimesačne vzrástol o 1 %, čo kontrastuje s revidovaným poklesom o 2 % v júli.

12.10.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...