1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nemecká priemyselná produkcia klesla v júni viac, než sa očakával

german flag1Wiesbaden - Po májovom solídnom raste priemyselná produkcia v Nemecku v júni klesla, pričom pokles bol výraznejší, než sa predpokladalo. Uviedol to nemecký štatistický úrad Destatis.

Priemyselná výroba Nemecka klesla v júni oproti predchádzajúcemu mesiacu o 0,9 %, zatiaľ čo analytici počítali s poklesom len o 0,5 %. V máji zaznamenala po revízii smerom nadol rast o 2,4 %.

Za celý 2. štvrťrok sa výroba v nemeckom priemysle zvýšila medzikvartálne o 0,4 %. "Výsledky nie sú práve vynikajúce, mohlo to však byť aj horšie," okomentoval najnovšie údaje o vývoji priemyselnej produkcie v krajine ekonóm banky Bankhaus Lampe Alexander Krüger. "Na rozdiel od 1. štvrťroka priemyselná produkcia v 2. kvartáli podporila rast," dodal.

V medziročnom porovnaní pokračovala priemyselná výroba v raste, tempo rastu sa však spomalilo. Zatiaľ čo v máji sa zvýšila o 3 %, v júni rast dosiahol 2,5 %.

Predbežné údaje o vývoji nemeckej ekonomiky za 2. štvrťrok zverejní štatistický úrad na budúci týždeň v utorok 14. augusta. Analytici oslovení agentúrou Reuters očakávajú, že Nemecko zaznamená rast na úrovni 0,4 % po 0,3-% raste v 1. štvrťroku.

14.08.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...