1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Na zriadenie priemyselného parku možno získať od štátu dotáciu

industrial_parkBratislava - Priemyselný park je územie vymedzené územným plánom obce alebo územným plánom zóny, na ktorom sa vykonáva alebo má vykonávať priemyselná výroba alebo služby jedného podnikateľa alebo viacerých podnikateľov.

"Priemyselný park zriaďuje obec na svojom území. Ak sa zriaďuje priemyselný park na území dvoch alebo viacerých obcí, obce môžu uzatvoriť na tento účel zmluvu," vyplýva zo zákona o podpore na zriadenie priemyselných parkov.

Na zriadenie priemyselného parku možno v zmysle legislatívy obci alebo vyššiemu územnému celku, ktorý spĺňa podmienky, poskytnúť dotáciu zo štátneho rozpočtu na technickú vybavenosť územia a inžinierske stavby nevyhnutné na zriadenie priemyselného parku alebo na náhradu za vyvlastnenie pozemkov určených na zriadenie priemyselného parku, alebo na úhradu nákladov na kúpu alebo iný prevod, ako aj na úhradu odvodov za vyňatie pozemkov z lesného pôdneho fondu.

29.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...