1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Japonská priemyselná produkcia pokračovala v júli v poklese

japanese flagTokio - Priemyselná produkcia v Japonsku zaznamenala minulý mesiac medzimesačný pokles, už tretí mesiac po sebe.

Aj keď bol iba mierny a v porovnaní s vývojom v júni predstavoval výrazné spomalenie, výsledok trhy prekvapil, keďže tie počítali s návratom produkcie k rastu.

Ako v piatok v predbežnom odhade uviedlo japonské ministerstvo hospodárstva, obchodu a priemyslu, produkcia v japonskom priemysle klesla v júli oproti júnu o 0,1 %. Výsledok je síce lepší oproti júnovému medzimesačnému poklesu o 1,8 %, analytici však počítali s rastom o 0,2 %. V máji priemyselná výroba klesla o 0,2 %.

Pod slabšie výsledky v priemyselnej produkcii sa v nemalej miere podpísalo nepriaznivé počasie. Prírodné katastrofy, medzi nimi napríklad silné dažde na začiatku júla a záplavy v západnom Japonsku, dočasne odstavili výrobu v niektorých podnikoch, najmä automobilkách.

Firmy však očakávajú, že za august budú údaje o priemyselnej produkcii podstatne lepšie. S rastom produkcie počítajú aj v septembri.

10.09.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...