1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Britský priemysel v septembri stagnoval

british_flagLondýn - Britský priemyselný sektor zaznamenal malú iskierku nádeje po sérii negatívnych výsledkov.

Produkcia výrobných podnikov totiž v septembri vzrástla, prvýkrát od mája tohto roka, ale výkon celého sektora, ktorý zahŕňa napríklad aj ťažobné spoločnosti, v sledovanom období ešte stagnoval.

Podľa najnovších údajov štatistického úradu sa objem výroby v britských továrňach v septembri zvýšil o 0,2 % oproti augustu, kedy klesol o 0,3 %. Analytici pritom odhadovali, že stúpne len o 0,1 %.

Celková produkcia britského priemyslu, teda vrátane ťažby ropy, plynu a ďalších nerastných surovín, ako aj úpravy vody a spracovania odpadu, však v sledovanom období stagnovala.

V medziročnom porovnaní výkon britského priemyslu ako celku v septembri opäť klesol, už tretí mesiac po sebe, a to o 0,7 %. Na druhej strane, objem výroby v továrňach sa zvýšil o 2 %.

To sú zmiešané signály, z ktorých sa nedá jasne odhadnúť, ako sa bude vyvíjať situácia v ekonomike, ktorá v uplynulom štvrťroku vzrástla medziročne iba o 0,5 %. Podľa inštitútu pre hospodársky a sociálny výskum existuje 50-% šanca, že sa hospodárstvo krajiny prepadne do recesie.

09.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...