1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Britská ekonomika v 3. kvartáli pravdepodobne vzrástla o 0,3 %

blue-growth-chartLondýn - Britská ekonomika v 3. štvrťroku pravdepodobne zrýchlila v porovnaní s predchádzajúcim kvartálom.

Priemyselná výroba a sektor služieb sa už totiž spamätali z výpadku, ktorý spôsobilo zemetrasenie v Japonsku a voľné dni počas kráľovskej svadby koncom apríla.
Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg odhadujú, že hrubý domáci produkt (HDP) Spojeného kráľovstva sa za tri mesiace do konca septembra zvýšil o 0,3 % oproti 2. kvartálu, kedy stúpol len o 0,1 %. Štatistický úrad zverejní svoje výsledky v utorok 2. novembra.

Britská ekonomika pritom deväť mesiacov do konca júna 2011 v podstate stagnovala. V 4. kvartáli 2010 totiž HDP krajiny klesol o 0,5 % a v 1. kvartáli tohto roka zase vzrástol o 0,5 %, čo znamená, že hospodárstvo v podstate iba dohnalo pokles, ale nezrýchlilo. A nakoniec v 2. štvrťroku stúpol výkon ekonomiky iba o takmer zanedbateľných 0,1 %.

Národný inštitút pre hospodársky a sociálny výskum dokonca odhaduje, že v uplynulom 3. štvrťroku 2011 sa HDP Británie zvýšil medzikvartálne o 0,5 %.

02.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

 

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...