1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Americký priemysel v októbri ožil a jeho produkcia vzrástla

growth chart 3Washington - Americký priemysel v októbri ožil a jeho produkcia vzrástla. Dokonca o niečo viac, ako ekonómovia očakávali. Ukázali to v utorok údaje centrálnej banky Fed, ktoré signalizujú, že priemysel pokračuje v zotavovaní sa z pádu spojeného s ochorením COVID-19, aj keď už USA čelia druhej vlne infekcií.

Podľa najnovších údajov Fed sa celková produkcia amerického priemyslu v októbri 2020 zvýšila o 1,1 % oproti septembru, keď po revízii klesla medzimesačne o 0,4 %.

Októbrový výsledok mierne prekonal očakávania ekonómov, ktorí predpovedali rast priemyslu o 1 % po pôvodnom septembrovom znížení o 0,6 % pred revíziou.

Americký priemysel sa už do veľkej miery zotavil zo strmého pádu v období február - apríl o 16,5 %, ale jeho produkcia v októbri bola stále o 5,6 % nižšia, ako pred prvou vlnou pandémie.

Štatistiky ukázali tiež, že produkcia vo výrobe sa v októbri zvýšila o 1 % a výkon elektrární stúpol o 3,9 %, zatiaľ čo produkcia v baniach klesla o 0,6 %.

V medziročnom porovnaní bola celková priemyselná výroba v októbri o 5,3 % nižšia ako pred rokom.

Správa Fed ukázala tiež, že využitie kapacít v priemyselnom sektore sa v októbri zvýšilo na 72,8 % zo septembrových 72 %, kým ekonómovia očakávali, že dosiahne 72,3 %.

26.11.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...