1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Aktivita v britskom výrobnom sektore pokračovala v poklese

british flagLondýn - Aktivita v britskom výrobnom sektore pokračovala na začiatku 2. štvrťroka v poklese, pričom tempo poklesu sa mierne zrýchlilo, ukázali konečné údaje S&P Global a logistického inštitútu CIPS. Výsledky, ktoré ovplyvnil pokles produkcie aj nových objednávok, však boli lepšie, než naznačoval rýchly odhad.

Informoval o tom server tradingeconomics.

Konečný index nákupných manažérov S&P Global a CIPS pre britský výrobný sektor dosiahol v apríli 47,8 bodu oproti marcovej hodnote 47,9 bodu. To znamená mierne zrýchlenie poklesu aktivity v sektore, keďže rast od poklesu oddeľuje hranica 50 bodov. Konečné výsledky aktivity vo výrobnom sektore sú však lepšie, než uvádzal predbežný odhad, podľa ktorého index dosiahol iba 46,6 bodu.

"Klesla produkcia aj nové objednávky, za čím je neistota zákazníkov, zbavovanie sa zásob aj prísnejšia kontrola nákladov," povedal Rob Dobson, šéf S&P Global Market Intelligence. Celkové nové objednávky klesli v apríli najvýraznejšie za posledné tri mesiace a zrýchlenie poklesu zaznamenali aj exportné nové objednávky. Tie klesli už 15. mesiac po sebe.

12.05.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...