1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Železiarne Podbrezová, a.s.

zeleziarne podbrezova 3 14Inovované technológie sú naším esom v rukáve

Hutníctvo a metalurgia sa na Horehroní udomácnili už pred viac ako 174 rokmi. Za tento čas si Železiarne Podbrezová, a.s., získali postavenie jedného z lídrov v rámci svetových producentov bezšvíkových oceľových rúr.

Zaradili sa ku kľúčovým závodom slovenského priemyslu a v poslednom období prešli zásadnou modernizáciou. O biznise, nových technológiách a budúcnosti plnej výziev sme sa rozprávali s Ing. Vladimírom Sotákom, vedúcim odboru predaja a marketingu.

Tento rok sa nesie v znamení vyhlásenia Európskej únie, že výroba ocele je zaradená medzi strategické odvetvia. Čo to znamená pre Železiarne Podbrezová?

Samozrejme, akčný plán podpory oceliarstva je pre nás nesmierne významný. Od svojho vzniku rieši EÚ vlastne po prvýkrát rozvoj priemyslu, pričom práve vďaka nemu Európa rástla. Toto nie je jediný plán, ktorý bol spracovaný v tomto roku v oblasti priemyslu. Existuje aj akčný plán pre rozvoj automobilového priemyslu do roku 2020. V činnosti posilňovania konkurencieschopnosti priemyslu v rámci EÚ bude pokračovať aj tretí akčný plán pre suroviny a nasledovať budú ďalšie priemyselné odvetvia. Vo februári bol akčný plán Európskej komisie podpory oceliarstva predložený na diskusiu do Rady Európy. Železiarne Podbrezová sa na podkladoch pre akčný plán veľmi aktívne podieľali. Teraz bude predstavenstvo spoločnosti prerokovávať dokument s vládou SR. Od toho totiž závisí, či budeme mať vytvorené lepšie podmienky pre našu prácu, pre posilnenie našej technologickej vybavenosti, zvýšenie kvality našej produkcie a v konečnom dôsledku aj vyššiu konkurencieschopnosť. To je totiž jediná cesta prežitia našej spoločnosti v globálnom svete.

Keď hovoríte o technologickej vybavenosti a náraste konkurencieschopnosti, nedá mi neopýtať sa na zásadnú modernizáciu oceliarne v minulom roku. Čo bolo základom inovácií?

Naša spoločnosť zrealizovala v prevádzkarni Oceliareň v podstate dve veľké a zásadné investície. Prvou bola rekonštrukcia zariadenia plynulého odlievania ocele, ktorá prebehla v rekordne krátkom čase - 40 dní v septembri a októbri minulého roka. Druhou investíciou bola rekonštrukcia odprášenia elektrickej oblúkovej pece a panvovej pece. Náklady na obe akcie sa vyšplhali nad 22 miliónov eur. Časť nákladov na projekt odprášenia bolo získaných z Operačného programu Životné prostredie zo zdrojov EÚ.

Na rekonštrukcii zariadenia plynulého odlievania ocele ste sa do veľkej miery podieľali vlastnými dodávkami. Priblížite nám proces rekonštrukcie a jej prínos?

Túto technológiu v podstate začínali v spoločnosti využívať už v 60. rokoch minulého storočia. Prvé vertikálne zariadenie plynulého odlievania ocele mali ako jedna zo siedmych hutníckych firiem na svete. Po 20 rokoch bolo prvé zariadenie odstavené a v roku 1982 vybudované radiálne štvorprúdové odlievanie ocele. Toto slúžilo viac ako tri desiatky rokov. Dodávateľskou firmou ostatného, v poradí tretieho zariadenia, sa stala renomovaná talianska spoločnosť Danieli, s ktorou bola dodávateľská zmluva podpísaná v máji 2012. V spolupráci s hlavným dodávateľom sme sa dohodli, že značnú časť dodávok zabezpečíme vo vlastnej réžii.

Medzi najdôležitejšie dodávky Železiarní Podbrezová patrilo vodné chladiace hospodárstvo primárneho, sekundárneho, terciárneho a havarij-ného okruhu. Ďalej chladiace veže, pieskové filtre, čerpadlá, úprava odlievacieho stojanu, úprava medzipanví na vyšší objem tekutej ocele, pec na ohrev ponorných trubíc, všetky nové podporné oceľové konštrukcie, dodávky medených vložiek kryštalizátorov a trysiek sekundárneho chladenia. Dodávali sme aj prechodový dopravník, dodávky potrubných rozvodov hydrauliky, chladiacich vôd a energií, demontážne a montážne práce všetkých zariadení.

Nové zariadenie je vybavené viacbodovým rovnaním prúdu. Základný rádius je 9 m a pomocné rádiusy sú 13 m, respektíve 25 m. Viacbodové rovnanie rozkladá silu potrebnú na vyrovnanie blokov do piatich modulov ťažno-rovnacích stolíc v jednom liacom prúde. Tým sa znižuje riziko vzniku trhlín počas rovnania a zabezpečuje sa vyššia rozmerová stálosť výrobku. Inštalované elektromagnetické miešanie tekutej ocele v kryštalizátore (M-EMS) priaznivo ovplyvňuje čistotu ocele v oblasti menisku, odstraňuje nekovové vtrúseniny a bubliny plynov, čistí kryštalizačný front a napomáha formovaniu zóny rovnoosých kryštálov. Železiarne Podbrezová investovali s predpokladom, že dodané zariadenie splní požadované kritériá kvality odlievania oceľových blokov minimálne na 20 rokov.

Zariadenie obsahuje aj niekoľko prevratných noviniek. Poviete nám o nich viac?

Jednou zo zásadných noviniek je hydraulická oscilácia kryštalizátora. Hydraulický spôsob pohonu oscilačných stolov umožňuje flexibilne a s vysokou presnosťou nastaviť parametre oscilačnej dráhy. To prispieva k vysokej povrchovej kvalite odlievaných blokov a dlhšej životnosti kryštalizátorových vložiek. Novovybudované vodovzdušné sekundárne chladenie sa vyznačuje vyšším regulačným rozsahom chladiaceho výkonu pri zabezpečenej vysokej rovnomernosti ochladzovania. Výsledkom je nižšie riziko reohrevu, teda prechladenia liacej kôry, a tým vyššia povrchová kvalita odlievaných blokov. Nový informačný a riadiaci systém s implementovaným dynamickým modelom tuhnutia odliatkov napomáha efektívnejšie analyzovať a riadiť procesy kontiodlievania. Dynamický model tuhnutia v reálnom čase počíta teplotný profil v tuhnúcom materiáli, a tým dáva informáciu o dôležitých tepelno-technologických parametroch odlievania. Aj vďaka týmto novinkám tvorí zariadenie plynulého odlievania ocele ako celok dôležitý technologický uzol vo výrobnom procese výroby ocele.

V hutníckom biznise sa plaví mnoho oceliarskych žralokov. Čo sú vaše konkurenčné výhody a ako sa plánujete ešte razantnejšie presadiť na trhu?

Dôvodov dlhotrvajúceho úspechu spoločnosti na európskom trhu je viacero. V prvom rade je to uzavretý výrobný cyklus, ktorý začína nákupom a spracovaním oceľového šrotu, pokračuje výrobou ocele a oceľových rúr, ich finalizáciou a dopravou ku zákazníkovi. Všetky činnosti sú vykonávané spoločnosťami združenými pod značkou ŽP Group. Dôležité pre napredovanie je Výskumno-vývojové centrum patriace do skupiny ŽP Group a jeho spolupráca s Hutníckou fakultou Technickej univerzity Košice. Od roku 1992 spoločnosť buduje aj svoju celosvetovú predajnú a distribučnú sieť poskytujúcu technickú podporu pre zákazníkov. Rýchla reakcia na požiadavky zákazníkov a krátke dodacie termíny sú dva faktory, ktorými sa výrazne odlišujeme od iných výrobcov. Strategickým smerom rozvoja našej spoločnosti je aj naďalej energetické strojárstvo. Zámerom je preto rozširovať našu ponuku o nové akosti aj rozmery ocele. Cieľom je poskytovať zákazníkovi najširšie a najkomplexnejšie riešenie, a to aj vo forme sprievodných služieb a poradenstva.

Dnes patríte k top exportérom na Slovensku. Kde všade nachádzajú vaše produkty uplatnenie?

V roku 2014 boli Železiarne Podbrezová zaradené do klubu Top Exportérov SOPK. Aj to svedčí o našom úspechu v oblasti zahraničného obchodu. Viac ako 90 % produkcie spoločnosť exportuje. Výrobky spoločnosti smerujú najmä do krajín Európskej únie, kde dominujú zväčša dodávky do Poľska, Česka, Nemecka, Talianska a Maďarska. Do krajín EÚ smerovalo v minulom roku viac ako 75 % produkcie. Zo zámorských destinácií dominujú USA, Južná Kórea, ale aj krajiny Arabského polostrova. Mimo Európy smeruje takmer 5 % produkcie.

Celosvetový záber predpokladá aj širokú paletu uplatnenia. Priblížite možnosti využitia vášho kľúčového produktu – oceľových rúr?

Z hľadiska použitia majú široké uplatnenie v strojárskom priemysle. Príkladom sú hydraulické valce, vysokotlakové hydraulické rozvody, tlakové nádoby, guličkové ložiská, konštrukčné prvky obrábacích strojov, podklady a podpery strojov, konštrukčné prvky zásobníkov a kontajnerov, dopravné pásy či prvky lodí. V energetike oceľové rúry nachádzajú uplatnenie v zariadeniach pracujúcich pri teplote okolia, pri nízkych teplotách, vysokotlakových kotloch a výmenníkoch tepla. Nezanedbateľný je aj automobilový priemysel. Príkladom použitia oceľových rúr sú hriadele, tlmiče a vzduchové pružiny, rozvody kvapalín, vačkové hriadele, diely podvozkov, nápravy, komponenty riadenia, konštrukcie sedadiel a pod. Samozrejme, rúry sú nezameniteľnou súčasťou rôznych konštrukcií. Jedná sa o rámy a konštrukčné prvky priemyselných vozidiel, potrubia pre vetranie a klimatizáciu, potrubia pre požiarnu ochranu, výstuhy plnené betónom pre zvýšenie únosnosti v oceľových konštrukciách, nosníky v priemyselných a športových halách, konštrukcie mostov, kotlov, tribún, banské výstuhy, konštrukcie schodov, žeriavových dráh, stĺpov vedenia alebo výťahov. V neposlednom rade nachádzajú oceľové rúry uplatnenie aj v doprave kvapalín a plynov v chemickom a ťažobnom priemysle.

Investície a dobré obchodné stratégie sú len jednou zo zložiek úspechu. Dopyt po oceliarskych produktoch v Európe však dlhodobo klesá. Čo by pomohlo jeho rozvoju?

Máte pravdu, v celej Európskej únii za posledných 6 rokov poklesla zamestnanosť v oceliarstve z dôvodu nízkeho dopytu až o 10 %. Dopyt od roku 2008 klesol o viac ako 27 %. Dôvodov je viacero, najmä však vysoká cena energií a nekalá medzinárodná súťaž. Vo výrobe oceľových rúr nás ohrozujú dumpingové ceny z krajín mimo EÚ. Situácia na Ukrajine a plánovaná politická likvidácia dovozných obmedzení na ukrajinské produkty nepriaznivo ovplyvní našu spoločnosť. Z politickej dohody upevňujúcej užšie vzťahy medzi EÚ a Ukrajinou z 21. marca budú profitovať ukrajinskí výrobcovia ocele.

Jednou z možností podpory je preto zníženie nákladov na energie. K tomu by malo v najbližších rokoch prispieť aj dobudovanie vnútorného trhu s energiou, diverzifikácia ponuky, ako aj zvýšenie energetickej efektívnosti. Európska komisia navrhuje, aby sa tempo, akým prikázala európskym oceliarňam znižovať uhlíkové emisie, zmiernilo. V USA napríklad nefunguje systém emisných povoleniek na vypúšťanie splodín do ovzdušia. Komisia do budúcnosti takisto navrhuje, aby prostriedky, ktoré oceliarske podniky vynaložia na kúpu emisných povoleniek, nešli do štátnych rozpočtov na konsolidovanie verejných financií, ale aby sa vrátili priamo firmám. Peniaze by sa im mali vrátiť v podobe investícií do inovácií a výskumu. Naša spoločnosť oceňuje tento prístup komisie.

Čo sa týka investícií do výskumu a vzdelania, máte pred mnohými priemyselnými podnikmi značný náskok. Môžete sa pochváliť aj vlastnými súkromnými školami. Čo bolo podnetom na ich vznik?

Železiarne Podbrezová sa už od svojho vzniku v roku 1840 riadia filozofiou, že úspešnosť a prosperita firmy závisí predovšetkým od ľudí. Organizovanému odbornému rastu mladej generácie venujú pozornosť už 77 rokov. Reforma spôsobila, že štátom riadené školstvo postupne stratilo schopnosť reagovať na potreby výrobných podnikov a trhu práce. Keď to umožnila legislatíva, Železiarne Podbrezová vstúpili do transformačného procesu a výsledkom bolo zriadenie Súkromného stredného odborného učilišťa hutníckeho ŽP a Súkromného gymnázia Železiarní Podbrezová.

Na našich školách poskytujeme študentom komplexné materiálne zabezpečenie, moderné odborné učebne a laboratóriá, jazykové učebne, v každom ročníku školskú rovnošatu, notebooky alebo ochranné pracovné prostriedky. Vzdelávanie je bezplatné, za produktívnu prácu dostávajú odmeny. Ako jedna z mála škôl na Slovensku praktizuje SSOŠH ŽP duálny systém vzdelávania. Učebné plány a ťažisko vzdelávania sa orientujú na potreby zriaďovateľa. Žiaci získavajú praktické zručnosti priamo vo výrobe Železiarní Podbrezová pod vedením inštruktorov z výroby a postupne sa oboznamujú so svojím budúcim pracoviskom. Zriaďovateľ totiž poskytuje absolventom aj garanciu neskoršieho zamestnania.

Priemysel Dnes/Průmysl Dnes

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...