1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Wienerberger, s.r.o.

wienerberger 19Partner pre zdravé bývanie

Wienerberger je najväčším svetovým producentom tehliarskych výrobkov, lídrom na trhu s keramickými strešnými krytinami v Európe a popredným výrobcom betónovej dlažby v strednej a východnej Európe. Na Slovensku pôsobí od 1. júna 2019 prostredníctvom spoločnosti Wienerberger, s.r.o., ktorá vznikla zlúčením spoločností Wienerberger slovenské tehelne, spol. s r.o, a TONDACH SLOVENSKO, s.r.o.

V súčasnosti má Wienerberger na Slovensku 148 zamestnancov, dva závody na výrobu tehál (v Zlatých Moravciach a Boleráze) a rozsiahlu sieť spolupracujúcich stavebnín. „Wienerberger je preferovaným dodávateľom stavebných systémov stena – strecha – fasáda nielen pre individuálne rodinné domy, ale aj pre komerčné stavby a bytové domy. Zastrešenie našich aktivít pod jednou spoločnosťou nám umožní efektívnejšie napĺňať našu prozákaznícku orientáciu,“ konštatuje Miroslav Cino, konateľ spoločnosti Wienerberger, s.r.o.

Všetko pre hrubú stavbu pod jednou strechou

Wienerberger ponúka stavebné materiály pre komplexné riešenie hrubej stavby. Základom sortimentu je kompletný tehlový systém Porotherm v kombinácii s pálenou strešnou krytinou Tondach. Ponuku výrobkov na báze keramiky dopĺňajú lícové tehly a obkladové pásiky Terca. Tehlový systém Porotherm tvorí široká ponuka tehál s výbornými tepelno-izolačnými vlastnosťami, od brúsených tehál pre všetky druhy stien, prvkov pre vodorovné nosné konštrukcie ako sú preklady a stropný systém, až po klasické tehly. „Wienerberger má ambíciu byť inovatívny, vytvárať nové produkty, chce budovať povedomie o zdravom bývaní, vyvolávať dopyt po nových produktoch, ale aj po tých overených a tradičných,“ konštatuje Ivan Zbiňovec, obchodný riaditeľ a prokurista spoločnosti Wienerberger, s.r.o.

Tehly Porotherm sa vyrábajú na Slovensku v závodoch v Zlatých Moravciach a Boleráze. V tomto roku plánuje spoločnosť zefektívniť existujúce výrobné kapacity v druhom z menovaných závodov. „Cieľom investície je najmä zvýšenie spokojnosti zákazníkov. Chceme vyrábať inovatívne produkty, s ktorými budú môcť naši zákazníci stavať murované domy v energetickej kategórii s takmer nulovou potrebou energie, bez potreby dodatočného zateplenia,“ hovorí Miroslav Cino. V tomto roku investuje spoločnosť do modernizácie závodu na výrobu moderných tehál s nadštandardnými tepelnoizolačnými vlastnosťami viac ako 5 miliónov eur.

Súčasne firma napreduje aj v oblasti digitalizácie a služieb, kde zastáva významné postavenie medzi výrobcami stavebných materiálov. „Zlúčenie spoločností Wienerberger slovenské tehelne, spol. s r.o., a TONDACH SLOVENSKO, s.r.o., je pre nás príležitosťou upevniť si pozíciu lídra medzi inovatívnymi výrobcami stavebných materiálov. Zapojenie digitálnych technológií do procesu starostlivosti o zákazníka nám pomôže skvalitniť poskytované služby vo všetkých fázach predaja. Digitálne aplikácie a moderné technológie nám umožnia lepšie uspokojovať náročné požiadavky trhu, napríklad v procese navrhovania, pri poskytovaní technických riešení, pri nákupe či v logistike,“ vysvetľuje Miroslav Cino.

Riešenie pre murivo bez zateplenia

Moderné tehly sa vďaka neustálym inováciám prispôsobujú novým, stále prísnejším požiadavkám na tepelnú ochranu budov. Stavebný systém Porotherm umožňuje stavať rodinné domy, ktoré s rezervou spĺňajú normové požiadavky na obvodové steny aj bez dodatočného zateplenia. Prémiové produkty Porotherm triedy Energy+ umožňujú stavať ekologicky, energeticky úsporne a ohľaduplne k životnému prostrediu. Brúsené tehly Porotherm EKO+ Profi alebo tehly plnené minerálnou vlnou Porotherm T Profi umožňujú zhotoviť jednovrstvové omietané obvodové murivo s nadštandardnými tepelnoizolačnými parametrami bez potreby zateplenia.

Tepelnoizolačné vlastnosti muriva Porotherm umožňujú stavebníkom uchádzať sa o príspevok aj na novostavby rodinných domov s takmer nulovou potrebou energie. Na murované novostavby rodinných domov možno od 1. mája 2019 získať dotáciu vo výške až 8-tisíc eur. Podmienkou je, aby postavená novostavba dosiahla parametre budovy s takmer nulovou potrebou energie. Splnenie tejto podmienky je nutné preukázať energetickým certifikátom dokladujúcim energetickú triedu A0. Tehlový systém Porotherm ponúka systémové riešenia, ktoré dané požiadavky spĺňajú.

Prvotriedne služby

Cieľom spoločnosti Wienerberger, s.r.o., je nielen vyrábať nové a inovatívne produkty a ponúkať zákazníkom bezúdržbové materiály, ktoré im budú spríjemňovať bývanie. „Zastrešenie našich aktivít pod jednou strechou nám umožní efektívnejšie napĺňať našu prozákaznícku orientáciu,“ dodáva konateľ spoločnosti Wienerberger, ktorá chce byť partnerom pre investorov, architektov aj realizátorov stavieb. Preto ponúka k technickému poradenstvu aj široké portfólio doplnkových služieb, akými sú napríklad doprava a vykládka materiálu, asistenčná služba pri zakladaní prvého radu Porotherm Profi, statické posúdenie stropu Porotherm a energetický certifikát pre rodinný dom.

Pri nákupe strešnej krytiny Tondach sú k dispozícii služba „Špecialista na strechy“, vizualizácie strechy a záručný list na 33 rokov. Ak má zákazník záujem vidieť ako vyzerajú škridly na reálnych strechách, k dispozícii je služba „Strechy Tondach vo vašom okolí“. Samozrejmosťou je kalkulácia spotreby materiálu.

O spoločnosti Wienerberger

Wienerberger je najväčším svetovým výrobcom tehliarskych výrobkov (Porotherm, Terca), lídrom na trhu s keramickými strešnými krytinami (Koramic, Tondach) v Európe a popredným výrobcom betónovej dlažby (Semmelrock) v strednej a východnej Európe. Spoločnosť patrí medzi významných európskych dodávateľov potrubných systémov (keramické rúry Steinzeug-Keramo a plastové rúry Pipelife). Wienerberger prevádzkuje 197 výrobných závodov v 30 krajinách. V roku 2017 dosiahol podnik tržby vo výške 3,119 milióna eur a EBITDA vo výške 415 miliónov eur.

Úspech spoločnosti Wienerberger, ktorá sa môže pochváliť 200-ročnou históriou, sa spája s prírodným stavebným materiálom – tehlou. Dnes však spoločnosť ponúka viac ako tehlu: Wienerberger je medzinárodne obchodovateľná spoločnosť (Vienna Stock Exchange). Ako jediná nadnárodná spoločnosť vyrába všetko potrebné na postavenie hrubej stavby od základov až po strop – od tehál, cez obkladové tehly a strešnú krytinu, cez keramické a plastové rúry až po betónovú a keramickú dlažbu.

Priemysel Dnes/Průmysl Dnes

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...