1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

U-Shin Slovakia, s.r.o.

u shin 18S víziou inteligentných technológií budúcnosti

Nie je tomu tak dávno čo košická spoločnosť U-Shin Slovakia bojovala o svoju dôveru medzi odberateľmi (najmä čo sa týka kvality výrobkov). Po náročnom období, ktorého súčasťou bol aj plánovaný downsizing (reorganizácia výroby vrátane zníženia počtu zamestnancov aj produktového portfólia), však podniku svitá na lepšie časy.

Po roku a pol badať veľký posun vpred, čomu zodpovedajú aj aktuálne interné finančné ukazovatele. Po prvýkrát v histórii dosiahla spoločnosť U-Shin Slovakia kladný hospodársky výsledok vo výške jeden milión eur pred zdanením, čo je obrovský skok oproti 3 miliónom eurám dosiahnutým v roku 2017. „Plán na rok 2018 bol dosiahnuť vyrovnaný rozpočet a nakoniec sa nám podarilo skončiť ešte lepšie,“ teší sa z úspechu spoločnosti U-Shin Slovakia jej generálny riaditeľ Ing. Peter Kretovič. Dostať sa z červených čísel je podľa neho výsledok dôvery, odhodlania a zvýšenej dôslednosti. „Bolo dôležité nájsť dôveru v samých seba, dôveru v našu spoločnosť, dôveru v naše schopnosti a hlavne dôveru v našu budúcnosť. Cestou bola pravidelná komunikácia a úplná transparentnosť so zamestnancami spoločnosti. Zdieľanie úspechov aj neúspechov, príležitostí aj hrozieb. Postupne sme cez dôveru začali budovať odhodlanie – odhodlanie správať sa a pracovať tak, aby naša snaha bola premenená do výsledkov a výsledky naplnili naše ciele. Zapájaním zamestnancov do smerovania spoločnosti sme získali ich nadšenie, ktorému však stále chýbala potrebná úroveň dôslednosti. Dôslednosť ako vernosť k zásadám a pravidlám, čo sú dôležité predpoklady k naplneniu a zabezpečeniu stopercentnej kvality. Na tej stále tvrdo pracujeme,“ doplnil Peter Kretovič.

Tie najpodstatnejšie kroky urobilo vedenie podniku v oblasti kvality, vďaka čomu sa im náklady na nekvalitu podarilo znížiť až o 48 %. Generálny riaditeľ spomenul napríklad centralizáciu oddelenia kvality a nezávislé zameranie sa na potreby zákazníckej kvality, dodávateľskej kvality, kvality v projektovej fáze, kvality vo výrobe, ako aj podchytenie meniacich sa systémových požiadaviek IATF. Veľkým prispievateľom k stabilizácií vo fabrike bol aj spomínaný progres downsizingu a zníženie počtu pracovníkov z 1950 na aktuálnych 1365. „Zníženie počtu zamestnancov malo za následok, že sme sa prestali zaoberať nedostatkom parkovacích miest alebo logistike výmeny zmien v stiesnených priestoroch šatní a zamerali sme sa na to podstatné, a to operatívu,“ priblížil Peter Kretovič. V neposlednom rade prispel k úspešnejšiemu fungovaniu firmy aj čisto slovenský manažment, ktorý sa rozhodol zapojiť do rozhodovania samotných pracovníkov a viac sa s nimi zblížiť. „Mali sme manažment rôznych národností, ale najlepšie sa nám osvedčil práve ten náš slovenský,“ dodal generálny riaditeľ spoločnosti U-Shin Slovakia, ktorá sa v tomto smere rozhodla implementovať aj japonskú filozofiu Kaizen zameranú na trvalé zlepšovanie vo všetkých oblastiach života.

Nový majiteľ prináša nové príležitosti

Keď sa pozrieme do histórie spoločnosti U-Shin Slovakia, jej korene siahajú do Japonska až do roku 1926, kedy vznikol materský podnik YUSHIN-SHOKAI. O 40 rokov neskôr pribudol závod vyrábajúci autá v Hirošime. Treba povedať, že za viac ako 90 rokov svojej existencie sa rodinný podnik U-Shin prepracoval na silnú globálnu skupinu s významnou pozíciou na svetových trhoch. Momentálne pôsobí v 15 krajinách sveta a jeho závody sú situované v 13 z nich. „Na Slovensku bol podnik zaregistrovaný v roku 2004 a prvé výrobné aktivity odštartovali na prelome rokov 2005 a 2006 v prenajatých priestoroch v centre Košíc. Keďže sa spoločnosti darilo, rozhodla sa postaviť novú výrobnú halu neďaleko košického letiska, kde pôsobí dodnes. Tu sa začalo naplno vyrábať na prelome rokov 2008 a 2009,“ povedal o začiatkoch fungovania U-Shin Slovakia generálny riaditeľ Peter Kretovič. Spoločnosť pritom až do roku 2013 pokračovala vo svojej činnosti výroby vstupných mechanizmov áut pod francúzskou nadnárodnou spoločnosťou, ktorá pôsobila v rozmanitých odvetviach automobilového priemyslu.

V rámci tohto koncernu sa vstupným mechanizmom automobilov venovalo zhruba 5-tisíc zamestnancov v Európe, Južnej Amerike a Ázii. V tom čase mal japonský U-Shin približne 5-tisíc pracovníkov. Spojením tak vznikol súčasný U-Shin s medzinárodnou pôsobnosťou nielen na japonskom a ázijskom trhu, ale vďaka novej akvizícii získal pozície a zákazníkov aj v Európe, Južnej a Severnej Amerike. Košický podnik U-Shin Slovakia začal postupom času preberať systémy a procesy, ktoré zapadali do globálneho konceptu koncernu U-Shin. Najnovšie sa musí pripraviť na výzvy, ktoré podnik čakajú v súvislosti s novým majiteľom. Ten ho odkúpil 11. apríla tohto roka. Majiteľom sa stala japonská spoločnosť MinebeaMitsumi založená v roku 1951. Jadro jej podnikania tvorí výroba elektronických a strojárskych súčiastok. Spoločnosť má napríklad 60-% podiel na celosvetovom trhu miniatúrnych ložísk a aktuálne zamestnáva celosvetovo viac ako 80-tisíc ľudí. Jej hlavné výrobné závody sa nachádzajú v Thajsku, Kambodži, Japonsku a v Európe.

Generálny riaditeľ U-Shin Slovakia Peter Kretovič sa na novú spoluprácu nesmierne teší. Prezidenta spoločnosti, Yoshihisa Kainuma, považuje za veľkého vizionára a filantropa a prirovnáva ho k Elonovi Muskovi. Svoje sympatie odvodzuje od počinov Yoshihisa Kainuma, ktorý dokázal podnik orientujúci sa vo svojich základoch na menšie guľôčkové ložiská mnohonásobne zveľadiť. Jeho príchodom na prezidentské kreslo spoločnosť výrazne diverzifikovala svoje výrobné portfólio s dôrazom na nové smart technológie. Vízia predaja výrobkov spoločnosti MinebeaMitsumi vo výške troch triliónov jenov sú hlavným motorom exponenciálneho rastu spoločnosti. V roku 2000 pritom spoločnosť MinebeaMitsumi generovala predaj „len“ 300 biliónov jenov. „Aby toto číslo dosiahol, začal Yoshihisa Kainuma sústrediť spoločnosti, ktorým sa v posledných rokoch nedarilo, ale majú veľký potenciál. Spoločnosť U-Shin Slovakia sa tak stala ďalšou v poradí, ktorú koncern MinebeaMitsumi odkúpil a zároveň aj touto zásluhou koncern dosiahne v budúcom roku predaj cez jeden trilión jenov,“ dodal pre zaujímavosť Peter Kretovič. Ide pritom o vzájomne výhodnú spoluprácu, keďže MinebeaMitsumi má okrem Ázie dizajnové centrá aj v Nemecku, Taliansku či Veľkej Británii, a vďaka odkúpeniu slovenského podniku U-Shin môže plnohodnotne vstúpiť na európsky automobilový trh.

Zaujímavé technologické riešenia

Výrobná činnosť firmy U-Shin Slovakia pozostáva z troch hlavných produktov patriacim k vstupným mechanizmom automobilov (Access Mechanism). Prvým produktom sú exteriérové a interiérové kľučky a tzv. brakety (konzoly, ktorými je kľučka uchytená vo dverách). Podľa požiadaviek zákazníka môžu byť kľučky nielen mechanické, ale aj elektronické. Tieto komponenty si v košickom závode aj sami lakujú. Ťahaním kľučky sa dáva do pohybu tzv. latch – dverový zámok, čo predstavuje druhú skupinu výrobkov. Tento systém zabezpečuje štyri funkcie – zatvorenie/otvorenie, a potom zamknutie, respektíve odomknutie/otvorenie dverí. V jeho vnútri sa nachádza mechanizmus a elektronika, ktorá dokáže dostať dvere do rôznych statusov. Tretím produktom je tzv. lock-set alebo kódovaná dverová vložka. V kompetencii podniku U-Shin Slovakia je aj nastavenie procesov a ich dizajn.

Produkty patriace pod vstupné mechanizmy automobilov dodáva košický závod hlavne pre európsky trh, ale aj mimo neho. K najväčším klientom patria závody Renault a PSA Peugeot vo Francúzku, ale aj Španielsku, v rámci Slovenska Volkswagen Group, konkrétne bratislavský závod Volkswagen Slovakia, PSA Peugeot v Trnave, a v rámci strednej Európy poľský a taliansky Fiat, rumunská Dacia, nemecké BMW a Audi v Maďarsku. „Všetci naši zákazníci majú spoločnú jednu vec, a to tú, že im dodávame konvenčné výrobky a sady prístupových mechanizmov. Toto by sme chceli zmeniť. Chceme im ponúknuť zaujímavé technologické riešenia, ktoré sa nám črtajú v súvislosti s novým majiteľom,“ prezradil Peter Kretovič. Ako príklad uvádza postupne zavádzané smart technológie, ktoré už nie sú len hudbou budúcnosti, ale realitou sa stanú o pár rokov. „Tak ako sme si kedysi nevedeli predstaviť, že auto otvoríme inak ako kľúčom, nevieme si tak celkom predstaviť, že čochvíľa už budeme auto otvárať povedzme iba mobilom,“ povedal generálny riaditeľ, ktorý je presvedčený, že na otvorenie a zamknutie dverí či naštartovanie auta bude stačiť bezkontaktná technológia. Od mechatroniky sa tak posunieme k elektronizácii.

Čo prinesie budúcnosť

Ak sa splní predpoveď Petra Kretoviča, inteligentné technológie, o ktorých hovoril, budú tvoriť jadro výrobného programu spoločnosti U-Shin Slovakia. Tomuto trendu sa bude musieť prispôsobiť aj personálne obsadenie, ktoré si bude vyžadovať vyššie vzdelanostné, ale aj technologické zručnosti zamestnancov košického závodu. Generálny riaditeľ však razí teóriu, že namiesto náboru nových pracovníkov je pre nich vhodnejšie rozšírenie príležitostí pre súčasných zamestnancov. „Našim ľuďom ponúkame možnosť kariérneho rastu a absolvovanie rôznych školení. Našou víziou je raziť krédo „Najlepšia investícia je investícia do vlastných ľudí“ a takto by sme to chceli dosiahnuť. Len vlani sme napríklad investovali do školení, ktorými prešli nielen pracovníci vo výrobe, ale aj nízky a stredný manažment, okolo 200-tisíc eur,“ ozrejmil Peter Kretovič.

Cesta zavádzania Priemyslu 4.0 ma svoje úskalia pre už existujúce výrobne rady produktov a nastavené procesy. Automatizácia a robotizácia si vyžadujú generačnú obmenu. „Návratnosť takejto investície by mala byť maximálne do troch rokov, ale v našom prípade by to bolo niekedy aj 10 rokov. Vyrábame totiž komponenty za niekoľko eur a zavedením automatizácie do dnešných produktov by sme skôr preplatili. V prípade nových produktov a riešení pre našich zákazníkov je to už prirodzená nutnosť,“ uvažuje ekonomicky generálny riaditeľ spoločnosti U-Shin Slovakia, ktorá od septembra naplno rozbieha aj spoluprácu so strednými a vysokými školami v rámci duálneho vzdelávania.

Priemysel Dnes/Průmysl Dnes

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...