1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

U-Shin Slovakia, s.r.o.

u shin 18Tímová práca, individuálna zodpovednosť a vzájomný rešpekt

Ak spoločnosť znižuje objem výroby a s tým súvisiaci počet zamestnancov, spravidla to vyvolá obavy. No nie každý pokles numerických ukazovateľov je nevyhnutne dôsledkom ekonomického úpadku či barometrom prichádzajúcej krízy.

Práve naopak, konsolidácia spoločnosti cielenou redukciou produktivity predstavuje operatívny nástroj iniciovaný práve za účelom zefektívnenia činnosti firmy, zlepšenia jej výkonnostných parametrov, ako aj celkových nastavení v interných procesoch spoločnosti. Takzvaným downsizingom aktuálne prechádza aj spoločnosť U-Shin Slovakia, s.r.o., jeden z najväčších výrobcov komponentov a súčiastok pre automobilový priemysel pôsobiaci na východe Slovenska. Podrobnosti tohto procesu, ale aj ďalšie zaujímavosti súvisiace s prevádzkou košického závodu nám v rozhovore priblížil Ing. Peter Kretovič, generálny riaditeľ spoločnosti U-Shin Slovakia, s.r.o.

Spoločnosť s japonským názvom U-Shin Slovakia, s.r.o., pôsobí na slovenskom trhu už 5 rokov. História jej materskej spoločnosti je však podstatne dlhšia. Môžete nám v krátkosti priblížiť najdôležitejšie míľniky vývoja slovenského závodu ako aj japonského holdingu?

Korene spoločnosti U-Shin siahajú až do roku 1926, kedy bola v Japonsku založená firma pod názvom Yushin Shokai orientovaná na začínajúcu sa automobilovú produkciu. O necelých 40 rokov neskôr sa spoločnosť vypracovala na pozíciu jedného z najdôležitejších dodávateľov Mazdy. Vtedy sa firma zároveň presídlila do Hirošimy, kde pôsobí dodnes. V roku 1984 došlo k zmene obchodného mena spoločnosti na súčasné U-Shin. Následne začala expandovať a rozšírila svoje aktivity do ďalších krajín – do Thajska, Indie, USA, a v roku 2000 otvorila závod v Maďarsku. Pred piatimi rokmi prevzala spoločnosť U-Shin aj aktivity podniku Valeo Slovakia, s.r.o., a to vrátane celého portfólia závodu, ktorý bol postupne budovaný už od roku 2004.

Uvedené zmeny v slovenskom podniku sa premietali aj do manažmentu. Ešte do polovice minulého roka viedli firmu japonskí lídri, ktorých cieľom bolo nastavenie prevádzky v zmysle japonských pravidiel. Na jednej strane to bola pre nás výborná skúsenosť, pozornosť japonského manažmentu bola na veľmi vysokej úrovni. Je však nutné konštatovať, že medzi našimi kultúrami sú naozaj obrovské rozdiely vo vnímaní, chápaní, fungovaní. Bolo potrebné si uvedomiť, že japonská cesta rozhodne nie je vo všetkých svojich aspektoch kopírovateľná na Slovensku. V súčasnosti je už naša firma U-Shin Slovakia, s.r.o., vedená čisto slovenským manažmentom, no niektoré prvky japonskej prevádzky prispôsobené našej kultúre sa snažíme rozvíjať aj naďalej. Chceme byť závodom, ktorý prepája zmysel pre japonskú dôslednosť s dynamikou a zanietením nášho regiónu.

V uplynulom roku ste dosiahli tržby cez 204 miliónov eur. Ako sa vám darí v aktuálnom účtovnom období?

Dôležité je povedať, že v uplynulom období bol náš závod predimenzovaný tak personálom, ako aj výrobným programom, čo sa odzrkadlilo aj v uvedenom obrate. Takýto objem produkcie však nebol zdravý, negatívne sa prejavoval napríklad v podobe neindustriálnych riešení pri ukladaní strojov a liniek na úkor správneho materiálového toku vo fabrike, nepriechodnosťou celkovej výrobnej haly, preplnenými šatňami či parkoviskom pred fabrikou. Nechceli sme pokračovať v uvedenom trende, a preto sme aktuálne vo fáze redukcie, v tzv. downsizingu. Chceme sa vrátiť späť na čísla, o ktorých si myslíme, že by mohli byť zvládnuteľné. Preto v súčasnosti obrat našej spoločnosti klesá, ale tento pokles je cielený a vyslovene žiadúci. V tomto roku chceme mať tržby len na úrovni 170 miliónov eur, budúci rok dokonca len vo výške 150 miliónov eur. Obrat sa nám teda zníži až o 25 %, ale je to pád, ktorý má pre nás zmysel a opodstatnenie.

Oveľa dôležitejším finančným ukazovateľom je pre našu firmu finančná výkonnosť, keďže podľa nej vieme vyhodnotiť, či sa pri daných objemoch výroby firme stále darí. V minulom roku sme na konci tretieho kvartálu mali obrat 155 miliónov eur, operatívna marža však bola v negatívnych číslach na -2,3 %. Aktuálne máme obrat o 20 miliónov eur nižší, ale operatívna marža je na úrovni +0,3 %. Samozrejme, nie je to obrovské číslo, ale v porovnaní s predchádzajúcimi výsledkami ho považujeme za veľký úspech. Takže aj napriek tomu, že nám objem výroby klesá, naša firma je zdravšia, flexibilnejšia a dokáže generovať kladné čísla, čo je veľmi dôležité. Konsolidácia má teda pre nás veľký význam a postupne sa premieta aj do ukazovateľov, ktoré potrebujeme.

Súčasťou konsolidácie spoločnosti má byť aj transfer časti vašich aktivít na iné závody v rámci skupiny U-Shin. O ktoré aktivity by konkrétne šlo?

Transfer sa týka výroby kľúčových sád, tzv. lock-setov. Sme radi, že takýmto presunom výroby do iných závodov v rámci skupiny zúžime naše produktové portfólio, čo nám umožní detailnejšie sa sústrediť na zvyšok sortimentu. Toto je cesta, ako môžeme rásť v efektivite výroby, posilňovať produktové know-how a prehlbovať naše znalosti o produkte. Pôvodne sme mali presun výroby dokončiť už tento rok, ale z dôvodu iných operatívnych záležitostí v rámci skupiny sa termín transferu posunul o 8 mesiacov.

Cieľom vašej spoločnosti je aj vertikálna integrácia firmy, aby spoločnosť nebola len montážnou halou, ale aj producentom hlavnej časti komponentov. Aké kroky ste v tomto smere už podnikli?

Implementácia vertikálnej integrácie vychádza z filozofie fungovania skupiny U-Shin, zmyslom ktorej je zabezpečenie celej výrobnej reťaze predvýrobných a výrobných procesov produktu. V praxi to znamená vyrobiť si surové diely, základne ich opracovať a ďalej spracovať podľa požiadaviek, zmontovať, a takýto finálny produkt ponúknuť zákazníkovi.
Realizácia vertikálnej integrácie si vyžiada viacero priestorových úprav, plánujeme rozširovať kapacity v rámci povrchovej úpravy produktov, a chceme tiež inštalovať zariadenia na vstrekovanie plastov, aby sme si tak mohli základné komponenty vyrábať sami. Momentálne máme na stole 10-miliónovú investíciu, ktorá súvisí práve s novými technológiami, ktoré chceme zaviesť do firmy. Možno budeme nútení pristúpiť aj k rozširovaniu priestorov o ďalších 3500 m2. S realizáciou prvých krokov vertikálnej integrácie sme už začali, ale keďže sa oddialil proces presunu výroby lock-setov, prispôsobujeme tomuto novému časovému harmonogramu aj úkony súvisiace s vertikálnou integráciou.

Aká je vaša personálna politika? Čím motivujete zamestnancov a aké benefity im ponúkate?

Ľudia sú základom našej firmy, bez nich by závod skrátka nefungoval. V minulom roku sme zamestnávali 1900 pracovníkov, aktuálne máme 1600 ľudí. Sme radi, že sme nemuseli prepúšťať, ale prirodzenou fluktuáciou a zastavením náborovej činnosti sme dosiahli počet pracovníkov, ktorý zodpovedá našej súčasnej aktivite. Tento ozdravný proces v personálnom substráte nám pomohol reálnejšie uplatniť jedno z ďalších hesiel japonskej kultúry spoločnosti U-Shin, ktorým je hrdosť na prácu v tejto firme, hrdosť na to, že môžeme byť jej súčasťou a že sa môžeme spolupodieľať na jej smerovaní. S tým súvisí aj potreba zamestnancov byť docenení a ocenení. Nechceme vytvárať iba rodinnú atmosféru, hoci aj to je veľmi dôležité, veď pracovníci tu trávia minimálne jednu tretinu z dňa, ale chceme, aby rodinná atmosféra prerástla do participácie zamestnancov na vedení firmy, do spolurozhodovania, a tým aj do prijatia zodpovednosti za následky rozhodnutí.

Naša spoločnosť bola dlho vedená manažérmi z iných krajín nominovanými spravidla za účelom splnenia konkrétnych ekonomických cieľov. A ten ľudský aspekt bol vždy až druhoradý. Náš slovenský manažment sa zhodol na tom, že chceme dokázať tomuto regiónu, že aj lokálni manažéri vedia viesť fabriku, vedia z nej urobiť miesto, kam ľudia chodia radi pracovať a kde cítia podporu a rešpekt. To sú naše tri základné piliere – tímová práca, individuálna zodpovednosť a vzájomný rešpekt. Osud tejto spoločnosti totiž máme v rukách my, a keď poviem „my“, mám tým na mysli všetkých 1600 zamestnancov spoločnosti U-Shin Slovakia, s.r.o.

Priemysel Dnes/Průmysl Dnes

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...