1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

STIGA Slovakia, s.r.o.

Stiga SK 20Na prvom mieste sú ľudia

Skupina STIGA je popredným hráčom na európskom trhu so záhradnými výrobkami. Má vyše 2000 zamestnancov v 70 krajinách sveta a tvorí ju päť rôznych spoločností, ktoré sa venujú záhradníckym nástrojom: STIGA, Alpina, Mountfield, Castelgarden a ATCO. Značka STIGA sa zameriava najmä na kvalitu, inovácie, bezpečnosť a jednoduchosť používania, a výrobné kapacity sústreďuje v troch závodoch v Taliansku, Číne a na Slovensku.

V závislosti od obdobia zamestnáva slovenská prevádzka sídliaca v Poprade od 250 do 800 ľudí. Pod Tatrami sa na 11 montážnych linkách, 3 lisoch a v oddelení náterov vyrába celý sortiment značkových výrobkov STIGA. Generálny riaditeľ podniku Karthikeyan Kannan ochotne odpovedal na niekoľko otázok časopisu Priemysel Dnes o popradskom závode a jeho zamestnancoch.

Príbeh skupiny STIGA sa začal písať v roku 1921, keď bola v Spojenom kráľovstve založená spoločnosť ATCO. Značka STIGA vznikla vo Švédsku v roku 1934 a pôvodne sa spájala s obchodnými aktivitami v oblasti veľkoobchodného dovozu. V roku 1954 však začala predávať kosačky ako prvý náznak toho, čomu sa spoločnosť venuje dodnes, s cieľom „navrhovať najvhodnejšie nástroje, ktoré záhradkárom po celom svete pomôžu v tom, aby sa mohli s láskou starať o svoje záhrady“.

Príbeh spoločnosti STIGA Slovakia sa začal písať relatívne nedávno, v roku 2006, keď vznikol závod v Poprade. O 4 roky neskôr už v závode prebiehala výroba tlačných kosačiek pre štyri produktové rady skupiny STIGA, ktoré boli následne v roku 2012 rozšírené na základe firemného plánu na zvýšenie efektivity. Medzi ďalšie míľniky popradského závodu patrí otvorenie lakovne svetovej kvality v roku 2015 a rozšírenie kapacít lisovania kovov v roku 2018. V súčasnosti je spoločnosť STIGA Slovakia na ceste k úplnej digitálnej transformácii výrobného procesu koncepcie Industry 4.0. V rámci tohto procesu sa doteraz zaviedli postupy priebežného zlepšovania smerujúce k nulovému množstvu výrobných chýb, zlepšeniu v oblasti automatizácie závodu a stabilnej podpory všetkých zamestnancov s cieľom povzbudiť ich k plnému zapojeniu sa do práce na úspechu spoločnosti.

Prečo práve Slovensko?

Keď skupina STIGA hľadala ideálne miesto pre svoj výrobný závod v rámci Európy, pritiahlo ju Slovensko, a to nielen pre pochvalné vyjadrenia odborníkov v odvetví, renomovaných lídrov v oblasti medzinárodného obchodu, ekonómov, analytikov, medzinárodných inštitúcií a zahraničných médií:

-    „ekonomický tiger“ (New York Times, 28. decembra 2004)
-    „raj investorov“ (magazín Forbes, 11. augusta 2003)
-    „model zmeny“ (Wall Street Journal, 12. januára 2005)
-    „jedno z najatraktívnejších prostredí pre obchod v regióne“ (Fitch Ratings)
-    „najrýchlejší reformátor Európy“ (Newsweek, 29. novembra 2004)
-    „najreformnejšie zmýšľajúca krajina na svete“ (Svetová banka, 2005)

Títo medzinárodní odborníci navyše v tom čase jednohlasne označili Slovensko za lídra strednej Európy v oblasti daňovej reformy, reformy trhu práce, dôchodkovej reformy a reformy správy verejných financií, ktoré prispeli k vytvoreniu mimoriadne pozitívnej podnikateľskej klímy na Slovensku, zníženiu nezamestnanosti a prílevu zahraničných investícií, čo viedlo k bezprecedentnému rastu HDP v rokoch 2006 (+8,5 %) a 2007 (+10,4 %).

Najdôležitejším faktorom sú zamestnanci

Pri otázkach o tom, na ktoré projekty, ocenenia či úspechy je Karthikeyan Kannan hrdý, jasne odpovedá, že ocenenia a pochvaly nehrajú v Poprade prím: „Sme najviac hrdí na svojich ľudí a na ich nadšenie pre výrobky skupiny STIGA. Vyrábame tu napokon produkty najlepších značiek skupiny STIGA. Najdôležitejšia vec je, že sme všetci súčasťou rodiny STIGA.“ V záujme skupiny STIGA je starať sa o túto rodinu. Príkladom takejto starostlivosti je pozornosť, ktorú skupina venuje osobnému rozvoju. Spoločnosť STIGA Slovakia zaviedla v rámci každého oddelenia dráhy profesného rozvoja a ponúka jasné príležitosti na rozvoj pre všetkých zamestnancov, ktorí majú záujem. Zameranie sa mení v závislosti od toho, ako dlho je pracovník v spoločnosti.

V ponuke sú progresívne plány osobného rozvoja pre zamestnancov, ktorí sú v službe 1 až 3 roky, 3 až 5 rokov a 5 a viac rokov. Ide o rovnováhu medzi individuálnym rozvojom a poskytnutím vhodných zručností pre danú pozíciu a rozvojom vhodných talentov na správnom mieste. Ako odkazuje Karthikeyan Kalman kolegom v odvetví: „Všetkým lídrom ľudí odkazujem: nezabudnite, že práca lídra sa nemeria len dosiahnutými výsledkami, ale aj tým, koľkých lídrov dokážeme vychovať.“ Okrem toho, keď sa pozrieme mimo najbližšej rodiny, vidno, že spoločnosť STIGA berie vážne svoju zodpovednosť aj ako lokálny zamestnávateľ. V nedávnej iniciatíve sa spoločnosť venovala populácii Rómov na Slovensku, ktorí často žijú v podmienkach sociálneho vylúčenia. V spolupráci s neziskovou organizáciou Človek v núdzi napokon získala v roku 2019 národné ocenenie Via Bona Slovakia za svoj prínos k udržateľnému rozvoju.

Inovácie

V dnešnej dobe sú inovácie životnou silou každej organizácie a spoločnosť STIGA Slovakia je so svojou dlhoročnou tradíciou inovácií vo výrobe dobrým príkladom. Veľmi špecifickým príkladom je práca, ktorú spoločnosť odviedla pri prestavbe výrobnej linky, ktorá bola vo veku 14 rokov už zastaraná. Nové a revolučné riešenie, ktoré sa zaviedlo, celé navrhli a pripravili zamestnanci spoločnosti STIGA v Poprade. Hoci je charakter tejto inovácie aktuálne dôverný (čaká sa na schválenie patentu), zvýši kvalitu výrobkov, zníži spotrebu surovín, skráti čas výroby a zaistí rýchlejšie dodanie zákazníkom. Nová výrobná linka bude plne pripojená online (vďaka čomu bude možné ju monitorovať a prevádzkovať na diaľku) a zlepší ergonomické podmienky operátorov.

Zníženie spotreby surovín je v súlade so záujmom spoločnosti STIGA o životné prostredie, ktorý sa odzrkadľuje aj v dôslednom prístupe k odpadovému hospodárstvu a mimoriadnej snahe zabezpečiť, aby všetci zamestnanci vedeli separovať, triediť a recyklovať odpad. Tieto procesy odpadového hospodárstva, ktoré sa uplatňujú na všetok bezpečný aj nebezpečný odpad, prebiehajú na mieste, v rámci priestorov závodu, a sú také dôkladné, že podľa Karthikeyana Kannana má popradský závod bez najmenších pochybností nulový vplyv na životné prostredie.

STIGA Slovakia v budúcnosti

Jedna vec, ktorá vyniká, je pozitívny prístup spoločnosti STIGA. Počas pandémie COVID-19, popri úpornej snahe o ochranu pracovníkov zlepšením dezinfekcie zariadení, pravidelnej dezinfekcii celej výrobnej linky, každodennej komunikácii so zamestnancami, úprave usporiadania výrobného závodu s cieľom zabezpečiť sociálny odstup a rozsiahlej implementácii princípov smart working vynaložila spoločnosť mimoriadne úsilie na to, aby sa na tieto zmeny pozerala ako na príležitosti na zlepšenie práce, nie ako na komplikácie spôsobené pandémiou. Tento optimizmus a zameranie na zamestnancov sa premieta aj do plánov spoločnosti na najbližších pár rokov na Slovensku, ktorých súčasťou sú ďalšie investície do podpory všetkých zamestnancov pri výrobe tých najlepších možných produktov a zachovanie medziročného rastu spoločnosti. Pre spoločnosť STIGA je kľúčom k dosiahnutiu tohto cieľa pritiahnutie a udržanie si talentovaných ľudí.

Priemysel Dnes/Průmysl Dnes

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...