1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

KABELSCHLEPP - SYSTEMTECHNIK, spol. s r.o.

Poskytuje servis najmä pre kovoobrábacie stroje

História úspešného nemeckého podniku KABELSCHLEPP siaha do roku 1953, kedy Dr. Gilbert Waninger, konštruktér spoločnosti Waldrich Siegen, vynašiel a patentoval vynález na reťazový nosič energetických prívodov. Firma KABELSCHLEPP bola založená v roku 1954 v nemeckom Siegene a o 10 rokov neskôr začala vyrábať prvé teleskopické kryty na ochranu vysokocitlivých vodiacich plôch obrábacích strojov. Na Slovensku sa výroba teleskopických krytov pre potreby výrobcov obrábacích strojov v Československu začala na základe zakúpenej licencie v roku 1977 v závode TOS Jasová pri Nových Zámkoch.

V roku 1991 bol založený joint venture podnik KABELSCHLEPP ČSFR, ktorý sa v roku 1993 premenoval na KABELSCHLEPP - SYSTEMTECHNIK, spol. s r.o. V roku 1994 sa 100-% vlastníkom spoločnosti stal Kabelschlepp Siegen GmbH. V roku 2002 bola v Nových Zámkoch do prevádzky spustená nová výrobná hala vybavená modernou konštrukčnou a výrobnou technológiou s rozlohou viac ako 2-tisíc m2.

Objem výroby v posledných rokoch v dôsledku expanzie dynamicky rástol, priemerne o 25 %. V tomto roku očakávajú 5-% rast produkcie. Hospodársky výsledok KS - SYSTEMTECHNIK sa v roku 2018 oproti predchádzajúcemu roku zdvojnásobil a v tomto roku by mal narásť o ďalších 25 %. Ako sa zmenil výrobný program, čo dnes očakávajú zákazníci, prečo je efektívne udržiavať vývojové oddelenie a aké je postavenie firmy v skupine Tsubaki hodnotí v rozhovore konateľ spoločnosti Ing. Dušan Strašík.

Čo je dnes hlavnou výrobnou náplňou spoločnosti KS - SYSTEMTECHNIK?

Výrobnou náplňou spoločnosti je vývoj, konštrukcia, výroba a predaj výrobkov hlavne pre kovoobrábacie stroje – dopravníky triesok, rôzne dopravníkové systémy, teleskopické kryty, stierače vodiacich plôch, nosiče energie a ďalšie oceľové konštrukcie. Kým v začiatkoch podniku viac ako 90 % produkcie predstavovali teleskopické kryty, dnes tvoria základ výroby dopravníky triesok. Ročne vyrobíme okolo 3400 dopravníkov, ktoré tvoria 60 – 65 % našej produkcie. Ďalších 20 – 25 % predstavujú teleskopické kryty a zvyšok sú nosiče energií, stierače vodiacich plôch a oceľové konštrukcie.

Kto patrí medzi vašich rozhodujúcich odberateľov?

Až 90 % obchodov realizujeme cez materskú spoločnosť v Nemecku. Medzi našich najväčších zákazníkov patria sprostredkovane globálni výrobcovia obrábacích strojov ako napríklad TRUMPF, DMG MORI, WALDRICH COBURG, Waldrich Siegen, HECKERT. Vyvážame do európskych krajín, ale keďže ide o globálnych hráčov, naše výrobky veľmi často končia na trhoch Číny, Ruska, USA, Austrálie a podobne. Slovenský trh je v tomto smere pre nás dosť malý, neexistuje ani žiadne združenie výrobcov obrábacích strojov. Slovenských výrobcov zásobujeme, ale počty sú na lokálnej úrovni, teda niekoľko desiatok strojov ročne.

Čo je pre odberateľov najdôležitejšie? Na čo musíte najviac prihliadať?

Tých faktorov je niekoľko. Patrí k nim meno spoločnosti, know-how, ktoré posúvame prostredníctvom výrobkov zákazníkovi, úroveň technického riešenia, ktorú sme schopní poskytnúť, vysoká kvalita, prijateľná cena, ale veľkou konkurenčnou výhodou je aj rýchla reakcia na požiadavky zákazníka – či už technické, alebo termínové. Na požiadavky zákazníka reagujeme pomerne promptne, závisí to od toho, ako rýchlo si dokážeme vyjasniť technické parametre. Preverujeme, či zvolené technické riešenie bude vhodné, a potom sa dodacie lehoty pohybujú od 4 do 14 týždňov. Závisí to od zvoleného technického riešenia. Pri nových projektoch je to dlhšie, pri opakovanej výrobe kratšie.

KABELSCHLEPP - SYSTEMTECHNIK má aj vlastné vývojové oddelenie. Je to z ekonomického hľadiska efektívne?

Určite áno. V súčasnosti máme asi 22 konštruktérov, ktorí pracujú v oblasti konštrukcie a vývoja výrobkov. Situácia sa výrazne zmenila po ekonomickej kríze v roku 2009. Kým dovtedy sa predávali štandardné riešenia, po kríze začali zákazníci požadovať výrobky podľa vlastných predstáv. Sú to veľmi často úpravy konštrukcie pre jednotlivé riešenia. Musíme na to zareagovať a upraviť existujúcu konštrukciu tak, aby vyhovovala špecifickým potrebám zákazníka, prípadne na základe požiadaviek zákazníka vieme vytvoriť aj úplne nový projekt. Navrhované zákaznícke riešenia spracovávame do 3D projektov a po konzultácii s partnerom pripravujeme dokumentáciu. Zákazníkom ponúkame pridanú hodnotu – nielen sériovú výrobu podľa dokumentácie, ale aj unikátnu dokumentáciu pre individuálny projekt.

Firma patrí nemeckej spoločnosti Kabelschlepp, ktorá sa začlenila do celosvetovej skupiny Tsubaki. Aký to má vplyv na KS - SYSTEMTECHNIK?

Má to vplyv na intenzitu nášho rozvoja. Pokiaľ ide o každodennú rutinu, tam je vplyv minimálny. Vplyv je skôr v oblasti plánovania budúcnosti. Naše krátkodobé a strednodobé plány sú koordinované s Tsubaki Group. Globálne koordinuje súčinnosť členov skupiny po celom svete, či je to Čína, Malajzia, India, Európa alebo USA. Tsubaki Group má vplyv aj na rozvojové projekty. Na jednej strane ich schvaľuje, na druhej strane disponuje veľkou finančnou silou a veľkou silou know-how, ktorú sme získali v rámci tohto zjednotenia pod jednu matku. Získali sme aj potenciál globálneho pôsobenia po celom svete. Máme možnosť využívať silu know-how Tsubaki Group, využívať blízke vzťahy medzi členmi skupiny a tiež máme možnosť realizovať naše výrobky cez sieť tejto skupiny.

Aké významné investície sa realizovali v Nových Zámkoch a aké sú vaše ďalšie investičné zámery?

Tu je veľmi významná podpora Skupiny. Pred tromi rokmi sme v rámci strategického plánovania získali pozíciu výrobnej základne pre dopravníky triesok v strednej Európe. Vďaka tomu sme realizovali projekt ďalšej expanzie. Investovali sme 3,5 mil. eur do nových výrobných priestorov a zariadení. Naším zámerom je ďalej zvyšovať technickú úroveň spracovania materiálov – delenie materiálov, ohýbanie, zváranie. To sú pre nás kľúčové technológie. Naším cieľom je ísť ďalej v automatizácii, investujeme do robotizácie, aktuálne sme inštalovali ďalšie robotické zváracie pracovisko. V oblasti teleskopických krytov závisí výroba od manuálnej práce, preto tam robotizácia doteraz výrazne nezasiahla.

Ako riešite problém s nedostatkom pracovníkov?

V súčasnosti zamestnávame spolu asi 310 zamestnancov. Popritom 10 – 15 % produkcie aktuálne zabezpečujeme externými kapacitami. Získať zručného pracovníka priamo do strojárskej výroby je značný problém, navyše práca u nás je dosť špecifická. Stredné školy nepripravujú kvalitných zámočníkov na takej úrovni, aby boli schopní okamžite pracovať s materiálom či formovať plechy. Zamestnancov si preto vychovávame sami. Majú možnosť doškoľovať sa, vzdelávať – aj v rámci Skupiny sa tomu prikladá veľká dôležitosť. Ak sa u nás pracovník má stať plnohodnotným a dobrým zamestnancom, jeho zapracovanie trvá aj niekoľko mesiacov.

Významnú úlohu v Tsubaki Group zohráva ekológia. Čo konkrétne to znamená?

Tsubaki Group sleduje vplyv výroby na životné prostredie a minimalizuje negatívne vplyvy. V rámci strategických zámerov sme naštartovali projekt „Kabelschlepp is Green“, kde sme realizovali viaceré projekty. Smerujú k vyradeniu prostrediu a prírode nebezpečných látok a nahradeniu látkami odbúrateľnými v prírode. V rámci projektu sme spustili separáciu odpadu, pracujeme s obalmi z recyklovaného papiera. V aktivitách budeme pokračovať ďalej a snažíme sa motivovať aj našich zamestnancov rôznymi kampaňami alebo riešeniami priamo vo výrobe.

Aké sú vaše ďalšie plány do budúcnosti?

Máme stanovené konkrétne ciele v rámci strednodobého plánu, predovšetkým si udržať svoju pozíciu lídra vo výrobe dopravníkov a dopravných systémov u globálnych odberateľov. Našou ambíciou je pôsobiť ako centrálna základňa dopravníkov triesok v Európe a prostredníctvom vzťahov v rámci Skupiny pôsobiť globálne. Máme potenciál ďalšieho rastu a snažíme sa skvalitňovať naše služby v oblasti projektovej prípravy. Naším zámerom je viac sa sústrediť na poskytovanie pozáručného servisu pre zákazníkov. Máme strednodobý plán dostať našu výrobu na úroveň dostupnej priemyselnej automatizácie a ísť smerom trvalého zlepšovania sa.

Priemysel Dnes/Průmysl Dnes

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...