1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ZSD začala posielať SMS notifikácie pri výpadku elektriny

zapadoslovenska distribucnaBratislava – Západoslovenská distribučná (ZSD) začala ako prvý prevádzkovateľ distribučnej sústavy na Slovensku posielať SMS notifikácie pri výpadku elektriny. Firma tak chce upokojiť odberateľov a informovať ich, že výpadok je evidovaný a pracuje sa na jeho odstránení.

V čase, keď oveľa viac ľudí pracuje z domu a zároveň prebieha dištančná výučba, môže náhly výpadok elektrického prúdu spôsobiť veľké problémy, zdôvodnila novú službu ZSD.

"Ak evidujeme poruchu a odberné miesto sa ocitne bez elektriny dlhšie ako 15 minút, spoločnosť bezplatne pošle SMS správu alebo email. Cieľom notifikácií je informovať zákazníkov o aktuálnej poruche na ich odbernom mieste tak, aby o poruche vedeli aj v čase, keď sa nachádzajú na inom mieste, napríklad v práci," uviedla hovorkyňa spoločnosti Michaela Dobošová. Pilotná verzia služby bola spustená 1. novembra na celom distribučnom území ZSD, nateraz s výnimkou bratislavských okresov. Informácie o aktuálnych poruchách spoločnosť zasiela pre odberné miesta pripojené na napäťovej úrovni nízkeho napätia.

Notifikácie si podľa Dobošovej nie je treba aktivovať, služba funguje automaticky. V prípade, že ZSD neeviduje mobilné telefónne číslo zákazníka, správu odošle emailom. Môže sa však stať, že v databáze spoločnosti sa nachádzajú už neaktuálne kontaktné údaje zákazníka. "Preveriť platnosť údajov, nahlásiť nové kontaktné údaje, ale aj zrušiť službu, je možné zaslaním emailu na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.," uviedla hovorkyňa.

12.11.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...