1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk energetickej spoločnosti Eni v 2. kvartáli 2018 strmo vzrástol

eni logoRím - Zisk najväčšej talianskej energetickej spoločnosti Eni v 2. kvartáli 2018 strmo vzrástol vďaka vyšším cenám ropy aj nárastu produkcie.

Ropná a plynárenská spoločnosť Eni v piatok uviedla, že jej čistý zisk sa za tri mesiace do konca júna zvýšil na 1,25 miliardy z 18 miliónov eur v rovnakom období predchádzajúceho roka.

Upravený čistý zisk vyskočil na 767 miliónov eur alebo 21 centov na akciu z vlaňajších 463 miliónov eur (13 centov/akcia). Ale zaostal za prognózou analytikov, ktorí spoločnosti predpovedali upravený zisk vo výške 1 miliardy eur, keďže lepší prevádzkový výkon bol kompenzovaný nižšími príjmami z investícií a finančných položiek spolu so zvýšenou daňovou sadzbou, uviedla Eni.

Prevádzkový zisk Eni sa v 2. kvartáli viac ako zdvojnásobil na 2,56 miliardy eur z 1,02 miliardy eur pred rokom, vďaka lepšiemu výkonu v oblasti prieskumu a produkcie.

Tržby v sledovanom období stúpli na 18,84 miliardy eur z 15,78 miliardy eur vlani.

Spoločnosť pripísala výrazné oživenie zisku reštrukturalizácii portfólia dlhodobých zmlúv o plyne, nárastom podnikania v oblasti skvapalneného plynu LNG a optimalizácii v oblasti energetiky a logistiky.

Produkcia uhľovodíkov v 2. kvartáli stúpla o 5 % na 1,86 milióna barelov (1 barel = 159 litrov) ropného ekvivalentu denne.

Eni uviedla, že na zasadnutí predstavenstva navrhne predbežnú dividendu vo výške 42 centov na akciu.

03.08.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...