1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Z dvoch ukončených projektov GreenWay pribudlo na Slovensku 36 elektronabíjačiek

electromobil battery rechargingBratislava – Spoločnosť GreenWay ukončila dva projekty výstavby nabíjacích staníc pre elektromobily. Na Slovensku a v Poľsku ich s prispením financií EÚ v ostatných rokoch pribudlo viac ako 240, z toho na Slovensku 36. Projekty boli spolufinancované z programu Nástroj na prepájanie Európy.

"Projekty realizované spoločnosťami GreenWay Infrastructure (Slovensko) a GreenWay Polska (Poľsko) boli zamerané na vytvorenie plne funkčnej a integrovanej nabíjacej siete v týchto krajinách. Ďalším cieľom projektu bolo inštalovať stanice v oblastiach s ich nedostatkom a posilniť infraštruktúru v miestach, kde bol vysoký dopyt po nabíjacích službách," uviedla Monika Melišová z GreenWay Infrastructure.

Na slovenských cestách nájdu majitelia elektromobilov a plug-in hybridov 20 nových nabíjacích staníc GreenWay so striedavým prúdom a s výkonom siedmich až 22 kilowattov (kW), tri rýchlonabíjacie stanice s jednosmerným prúdom a výkonom do 350 kW, desať štandardných rýchlonabíjacích staníc a tri stanice s úložiskom energie. Ostatné stanice vybudovala spoločnosť v Poľsku.

09.12.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...