1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

USA zvýšia domácu produkciu ropy, aby stlačili rastúce ceny benzínu

Oil_rigWashington - Americký prezident Barack Obama ustúpil tlaku nespokojnej verejnosti a opozičných republikánov a oznámil, že USA zvýšia produkciu ropy v Mexickom zálive a na Aljaške.

Dôvodom sú rastúce ceny benzínu v krajine.

Drahý benzín už prispel k poklesu ratingu prezidenta Obamu a ohrozuje aj zotavovanie americkej ekonomiky, ktoré je dôležité pre jeho znovuzvolenie v roku 2012.

A tak demokratický prezident, ktorý doteraz presadzoval zníženie spotreby ropy USA, obmedzenie jej ťažby v pobrežných vodách a väčšie využívanie obnoviteľných zdrojov energie, ustúpil.

V pravidelnom sobotňajšom (14.5.) príhovore v rozhlase Obama oznámil, že ministerstvo vnútra začne s prenájmom nových území na prieskum a ťažbu ropy na Aljaške a urýchli tiež analýzu zdrojov ropy v strednej a južnej časti atlantického pobrežia USA. Plánuje tiež prenajať ropným spoločnostiam nové oblasti v Mexickom zálive.

16.05.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...