1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Trina Solar dodáva moduly pre najväčšiu ukrajinskú solárnu elektráreň

solar panelChangzhou, Čína - Spoločnosť Trina Solar Limited nedávno oznámila, že dodala fotovoltické moduly s výkonom 123 MW pre výstavbu solárnej elektrárne firmy DTEK, najväčšej súkromnej energetickej spoločnosti v Ukrajine.

Po dokončení pôjde o najväčšiu solárnu elektráreň v krajine a najväčšiu samostatnú fotovoltickú stanicu v Európe.

Projekt sa nachádza v blízkosti Nikopolu v Dnepropetrovskej oblasti strednej Ukrajiny, má plánovanú kapacitu 246 MW a bude schopný vyprodukovať 280 miliónov kWh solárnej energie ročne, vďaka čomu sa zaradí medzi trojku najvýkonnejších dodávateľov tohto druhu v Európe. Elektráreň, ktorej dodávateľom je spoločnosť China Machinery Engineering Corporation (CMEC), by mala byť dokončená začiatkom roka 2019 a k rozvodnej sieti bude pripojená v marci toho istého roku. Od svojho spustenia bude elektráreň schopná zaručiť dodávku elektrickej energie pre 100 000 domácností na Ukrajine a znížiť emisie oxidu uhličitého o viac ako 300 000 ton ročne.

V súčasnosti sa dodávky energie na Ukrajine spoliehajú hlavne na fosílne palivá a jadrovú energiu, pričom podiel obnoviteľnej energie predstavuje veľmi malú časť. Z dôvodov diverzifikácie zdrojov energie vláda Ukrajiny iniciovala národnú stratégiu energetického rozvoja zameranú na zvýšenie celkovej inštalovanej kapacity obnoviteľnej energie na 5 GW do roku 2020.

Yin Rongfang, výkonný viceprezident spoločnosti Trina Solar, uviedol: „Technológia sa stále zdokonaľuje a solárne elektrárne ako zdroj energie postupne dosiahnu paritu siete. Súčasne narastá dopyt na rozvíjajúcich sa trhoch. V tomto roku spoločnosť Trina Solar priniesla pri mnohých príležitostiach dobré správy z rozvíjajúcich sa trhov vrátane Ukrajiny a Vietnamu a sme veľmi radi, že nám lokálni zákazníci vyjadrili uznanie a dôveru. Ako globálna fotovoltická spoločnosť, ktorá dlhodobo dosahuje dobré výsledky v rozvoji bude spoločnosť Trina Solar naďalej podporovať rozvoj a rozširovanie čistej energie na celom svete."

Ako popredný globálny poskytovateľ integrovaných solárnych riešení vybudovala spoločnosť Trina Solar efektívny tím obchodu a prevádzky v zahraničí, ktorý obchoduje s viac ako 100 krajinami. V roku 2017 dodávky modulov Trina Solar celosvetovo prekročili hranicu výkonu 9 GW a viac ako 60% z nich bolo dodaných na zámorské trhy.

25.10.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...