1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

SR má v porovnaní s krajinami V4 a Rakúska najdrahšie benzíny

Bratislava - Slovensko má v porovnaní s krajinami V4 a Rakúska najdrahšie benzíny. Nafta je lacnejšia iba v Poľsku.

Nižšie ceny pohonných látok bez daní má z okolitých členských krajín EÚ Poľsko a Rakúsko. Česko a Maďarsko ich má vyššie.

Naše benzíny sú v porovnaní daňového zaťaženia pohonných látok pod najväčším tlakom daní a poplatkov spomedzi krajín V4 a Rakúska. Dane na naftu sú však druhé najnižšie z okolitých členských krajín EÚ. Nižšie dane z nafty majú len v Poľsku.

Benzíny na Slovensku sú oproti priemeru EÚ lacnejšie o 0,083 eura za liter. Priemerná cena nafty v únii je vyššia oproti nám o 0,054 eura za liter. Benzíny bez daní majú na Slovensku o 0,039 eura za liter nižšiu hodnotu ako priemer v EÚ. Nafta bez daní je v našej krajine v porovnaní s priemerom únie lacnejšia o 0,013 aura za liter.

Pre niektorých motoristov zo Slovenska sa viac oplatí tankovať v okolitých štátoch. Platí to ale len pre ľudí z okrajových častí severu, východu, juhu a juhozápadu našej krajiny.

15.04.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...