1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

SR má v porovnaní s krajinami V4 a Rakúska naďalej najdrahšie benzíny

Bratislava  (TASR) - Slovenská republika má v porovnaní s krajinami V4 a Rakúska naďalej najdrahšie benzíny. Nafta je lacnejšia v Poľsku a Rakúsku.

"Ak sa pozrieme na rebríčky cien pohonných látok bez daní, Slovensko je uprostred zoznamu okolitých krajín, ktoré sú členmi EÚ," informoval internetový portál natankuj.sk s odvolaním sa na údaje Európskej komisie platné k 31. januáru 2011.
"Z pohľadu daní ich pri benzínoch máme najvyššie z okolitých členských krajín Európskej únie. Pri nafte majú nižšie dane iba v Poľsku."
Benzíny na Slovensku sú oproti priemeru EÚ lacnejšie o 0,037 eura za liter. "Priemerná cena nafty v EÚ je vyššia oproti nám o 0,019 eura/l." Benzíny bez daní sú na Slovensku o 0,004 eura/l drahšie ako v EÚ. "Nafta bez daní je v našej krajine v porovnaní s priemerom EÚ drahšia o 0,019 eura/l."
Pre niektorých motoristov zo Slovenska sa viac oplatí tankovať v okolitých štátoch. Platí to ale len pre ľudí z okrajových častí severu, východu, juhu a juhozápadu SR.
V prípade, že sa vodič rozhodne ísť natankovať "na otočku" do zahraničia, do Poľska sa mu oplatí zájsť pre benzín v priemere 42 km od štartovacej pozície na Slovensku a približne 47 km pre naftu. Po benzíny sa do zahraničia oplatí ísť ešte do Rakúska, približne 28 km, a do Maďarska približne 13 km.

5.02.2011

(Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...