1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

SPP Bohemia chce predať podiely v distribučných firmách

Praha - Na českom trhu sa črtá ďalší miliardový obchod. SPP Bohemia, dcérska firma slovenských pološtátnych plynární, hodlá podľa informácií denníka E15 predať svoje menšinové podiely v českých distribučných firmách - v Severomoravskej, Východočeskej a Juhomoravskej plynárenskej.

SPP Bohemia si už najala finančného poradcu, britskú spoločnosť RBS, ktorá jej má pomôcť realizovať transakciu formou tendra. Hovorca SPP Ondrej Šebesta nechcel informáciu potvrdiť.

SPP Bohemia vlastní v Severomoravskej a Východočeskej plynárenskej po necelých 20 % podielu a v Juhomoravskej plynárenskej vyše 2 %. Ďalšie minoritné účasti vo firmách však držia spoločnosti spriaznené s firmou SPP Bohemia - materská spoločnosť Slovenský plynárenský priemysel (SPP) a francúzska GDF. Údajne sú na predaj aj tie.

Vo všetkých distribučných firmách, ktoré sú na predaj, má väčšinový majetkový podiel plynársky gigant RWE. Preto je najpravdepodobnejším kupcom akcií. Hovorca RWE Martin Chalupský potvrdil, že jeho firma má predbežný záujem o podiely. Uviedol: "So spoločnosťou SPP sme v súvislosti s možným predajom menšinových podielov v kontakte. Konkrétnu ponuku sme zatiaľ nedostali. Predpokladáme, že sa tak stane do 14 dní."

02.05.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...