1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť JA Solar je dodávateľom všetkých modulov prvej veľkoobjemovej solárnej elektrárne v Bangladéši

Solar panels1Peking - Spoločnosť JA Solar Holdings Co., Ltd., popredný svetový výrobca vysokoúčinných fotovoltických produktov, oznámil, že je dodávateľom všetkých solárnych modulov pre prvú veľkoobjemovú solárnu elektráreň v Bangladéši s inštalovanou kapacitou 28 MW.

Projekt, nachádzajúci sa v meste Teknaf, bol už v septembri 2018 úspešne prepojený s rozvodnou sieťou. Vzhľadom na časté výpadky elektriny v regióne môže výstavba solárnej elektrárne pomôcť zmierniť jej nedostatok, pretože energia vyrobená v novej elektrárni môže pokryť až 80% spotreby elektrickej energie v oblasti. Zatiaľ sa očakáva, že solárna elektráreň zníži emisie oxidu uhličitého o 20.000 ton ročne v porovnaní s dieselovou elektrárňou rovnakých rozmerov. Bangladéšska vláda má v úmysle do roku 2021 vyrobiť 2000 MW elektrickej energie prostredníctvom solárnych modulov. Tento projekt je prvým krokom, ktorým vláda realizuje svoj nový energetický plán a je preto veľmi významný z pohľadu rozvoja novej energetickej politiky v krajine.

Elektráreň sa nachádza v blízkosti najväčšej rieky v regióne a od pobrežia je vzdialená necelý kilometer. Celoročne teplé, vlhké a veterné podnebie, ako aj soľné a alkalické pôdy vytvárajú náročné podmienky na prevádzkovanie solárnych elektrární. Solárne moduly od JA Solar prešli zložitými a dlhodobými testami spoľahlivosti a prispôsobivosti životnému prostrediu a majú vynikajúcu odolnosť proti úbytku PID, korózii spôsobenej soľou a proti vetru. Okrem toho dokážu udržiavať dlhodobo vysoko účinný stabilný výkon. Projekt postavil Technaf Solartech Energy Limited (TSEL), dcérska spoločnosť spoločnosti Joules Power. Nuher Latif Khan, výkonný riaditeľ spoločnosti TSEL, pri tejto príležitosti uviedol: „Moduly JA Solar ponúkajú výrazné výhody pri výrobe elektrickej energie a výkon dosiahnutý v tejto solárnej elektrárni dokonca presiahol naše očakávania."

Baofang Jin, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti JA Solar, dodal: „JA Solar sa bude naďalej zameriavať na technologické inovácie a zlepšovanie kvality s cieľom vyhovieť rôznorodým požiadavkám zákazníkom na rôznych miestach sveta a propagovať rozvoj obnoviteľnej energie na našej planéte."

11.10.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...