1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť JA Solar dodala fotovoltaické moduly pre najväčšiu fotovoltaickú elektráreň v Maďarsku

Solar panels1Peking - Spoločnosť JA Solar nedávno oznámila, že dodala svoje moduly s výkonom 54 MW pre fotovoltaickú elektráreň v maďarskom meste Kaposvár. Táto elektráreň má celkový výkon 100 MW, a je najväčšou fotovoltaickou elektrárňou nielen v Maďarsku, ale aj v celej strednej Európe.

Investorom a staviteľom elektrárne je firma China National Machinery Import & Export Corporation, ktorá patrí do skupiny China General Technology. Očakáva sa, že elektráreň bude do rozvodnej siete pripojená vo februári 2021.

Maďarská vláda aktívne podporuje vývoj a výstavbu energetických projektov založených na obnoviteľných zdrojoch energie. Dôvodom je snaha skvalitniť svoju elektrárenskú infraštruktúru, v ktorej zatiaľ dominujú tepelné a jadrové elektrárne, a tiež snaha o zlepšenie energetickej sebestačnosti. Projekt aj samotná výstavba fotovoltaickej elektrárne v Kaposvári majú silnú podporu miestnej vlády. Maďarský minister pre inovácie a technológie László Palkovics sa osobne zúčastnil položenia základného kameňa elektrárne v roku 2019 a predniesol tam prejav, v ktorom zdôraznil, že fotovoltaická elektráreň v Kaposvári je dôležitou ukážkou spolupráce medzi Maďarskom a Čínou v oblasti energetiky a že sa jedná o veľmi významný medzník vo výrobe elektriny z čistých zdrojov.

Spoločnosť JA Solar sa v duchu svojho poslania "vytvárať solárnu energiu v prospech ľudstva" snaží aktívne zlepšovať a skvalitňovať svoje produkty a služby a stať sa svetovou jednotkou v dodávkach a realizácii fotovoltaických elektrární. Maďarsko je dôležitým solárnym a fotovoltaickým trhom v celej strednej Európe a spoločnosť JA Solar prispieva k jeho ďalšiemu rozvoju vďaka spolupráci s miestnymi distribútormi elektriny a ďalšími domácimi i zahraničnými firmami.

07.01.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...